Tájfutás

2024.06.30. 10:18

Mag Fruzsina is ott lehet a skóciai világbajnokságon

Testvéréhez csatlakozhat a keretben a salgótarjáni tájfutó.

Nool.hu

Mag Viktória és Mag Fruzsina

Forrás: Beküldött fotó

Mint arról korábban hírt adtunk, július 11-16. között Skócia fővárosában, Edinburghban rendezik meg a felnőtt tájékozódási futók sprint távú világbajnokságát, ahol hazánkat három férfi és három női versenyző, közte a Salgótarjáni Dornyay SE élversenyzője, Mag Viktória fogja képviselni.

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség júniusi elnökségi ülésén a szövetségi kapitány előterjesztésére döntött, hogy a három férfiversenyző mellett pillanatnyilag két női versenyzőnek ad indulási jogosultságot a felnőtt sprint távú világbajnokságra. Nőknél a harmadik versenyző kiléte a napokban lebonyolított szentendrei pótválogató verseny után vált ismerté. A sprint (városi rövidtáv) vb-re aspiráló versenyzők közül a legjobb időeredményt Sramkó Tibor tanítványa, Mag Viktória ikertestvére, Mag Fruzsina szerezte meg.

A Dornyay SE tájfutója az utóbbi időszakban hazai versenyeken remek teljesítményt ért el. A világbajnokságon való indulásával kapcsolatosan az „i”-re” a pontot a közelgő MTFSZ júliusi elnökségi ülése teheti fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában