Labdarúgás

2024.06.12. 20:19

Keményen helytállt a Bánk-Dalnoki Akadémia (fotók)

Gól nélküli döntetlent ért el a Bánk-Dalnoki Akadémia együttese a Gyulai Termál FC ellen játszott osztályozó párharc visszavágóján, de összesítésben a békésiek bizonyultak jobbnak.

Hegedűs Henrik

Nagy elánnal kezdett a vendég gyulai csapat, hamar szerették volna eldönteni a feljutás kérdését, ám a bánkiak nagyon szervezetten védekeztek, és Borsi kapus ismét jól húzta le a rolót a hálója előtt. A huszadik perctől kezdve egyre inkább kiegyenlítettebbé vált a játék, sőt, a hazaiak előtt is akadtak kecsegtető lehetőségek, egy szögletet követően például Hajdu alig fejelt mellé.
A második félidőben a Békés megyeiek visszavettek a tempóból, miután biztosnak tekintették a továbbjutást, nem erőltették különösebben az idegenbeli győzelem megszerzését, míg a lelkes bánkiak hiába rohamoztak, így a sportszerű küzdelemben igazságos gól nélküli döntetlen született.
Összesítésben 3-0-s eredménnyel a Gyulai Termál FC jutott fel az NB III.-ba.

Osztályozó párharc, az NBIII.-ba kerülésért, 2. mérkőzés:
Bánk-Dalnoki Labdarúgó Akadémia – Gyulai Termál FC 0–0
Érsekvadkert, 100 néző, vezette: Sipos T. (Baghy Cs., Holpár B. – Dragon B.)
Bánk DLA: Borsi – Sándor (Rieger 76.), Hajdu, Frey – Szieber (Kovács P. 60.), Török – Haronisz (Királyházi 81.), Kozma (Nagy Zs. 76.), Járvás, Gyebnár – Bozzai (Deák 60.). Vezetőedző: Kárpáti Zoltán.
Gyula: Szabó M. – Szabó Zs. (Szabó V. 74.), Nagy S., Szabó P. – Borbély, Babinyecz (Repisky 79.) – Trescsula, Katona, Varga T. (Bojtos 60.), Zabari (Kukla 79.) – Tanner (Zsilák 74.). Vezetőedző: Brlázs Gábor.
Sárga lap: Török, Haronisz, illetve Szabó V. Jók: Török, Hajdu, Frey, ill. Szabó P., Borbély, Babinyecz.
Kárpáti Zoltán: – Próbáltunk mindent megtenni a győzelem érdekében. Kicsivel jobban néztünk, mint a gyulai mérkőzésen, de összességében a jobb csapaté lett az NB III.-as tagság.
Brlázs Gábor: – Szerettük volna megnyerni a mérkőzést, az elsődleges célt, a hazai előny megőrzését azonban teljesítette a csapat, illetve az éves tervet is elérte, amihez gratulálok a fiúknak! Jöhet a másfél hetes megérdemelt pihenő!
További eredmények (zárójelben a párharcok első mérkőzései): Füzesabonyi SC–Monostorpályi SE 2–0 (2–1), Villány TC–Tiszaföldvár SE 1–1 (1–5), Tatai AC–Csepel TC 1–6 (1–4), Dunaharaszti MTK–Mátészalkai MTK 1–2 (1–3), Balatonalmádi SE–Ózd-Sajóvölgye 2–0 (2–3).
Osztályozó nélkül jutottak az NB III.-ba: Szegedi VSE, MÁV Előre FC Főnix, Bonyhád VLC, Szombathelyi Haladás.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában