Horgászverseny

2024.06.18. 19:50

Horgászverseny: bűnözők helyett méretes halak akadtak az egyenruhások horgaira Maconkán

A rendőrök és a rendészeti szervek dolgozói egyenruhájuk helyett civilben érkeztek a napokban Bátonyterenyére. A Maconkai-víztározó és tórendszere partja adott otthont ugyanis a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság immár hagyományosan megrendezett horgászversenyének.

Veres Edina

A Magyar Rendészeti Sportszövetség támogatásával a napokban a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megszervezte a XXI. Országos Rendőr és XV. Rendészeti Meghívásos Horgászverseny nevű megmérettetést, amelynek helyszíne a Maconkai-víztározó és tórendszere volt.

A csapatokat alkotó tagok három különböző szektorban mérettették meg magukat a horgászversenyen
A csapatokat alkotó tagok három különböző szektorban mérettették meg magukat a horgászversenyen
Forrás: Police.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint a sporteseményt Csík Csaba rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg. Mint írták: a horgászhelyek kisorsolását követően a próbatétel – dudaszó helyett – rendőrségi szolgálati gépjárművek szirénahangjával rajtolt el. A versenyen összesen 39 – háromtagú – csapat ragadott horgászbotot a győzelem reményében. A remek hangulatú horgászverseny során a résztvevők a Mátra lábánál elterülő Maconkai-víztározónál a kapásokra várva a csodálatos panorámában is gyönyörködhettek. A közleményből kiderült továbbá az is, hogy a versenyzők a kifogott halakat a mérlegelés után visszaengedték élőhelyükre.

Csapatok és egyének teljesítményét is díjaztak a horgászversenyen

„Az eredményhirdetés során a rendező szerv mellett a Magyar Rendészeti Sportszövetség, valamint a Horgász Egyesületek Nógrád Vármegyei Szövetségének elnöke által felajánlott díjakat vehették át az legjobb eredményeket elérő egyenruhások. A csapatversenyben harmadik helyezést ért el a Szécsényi Rendőrkapitányság KP-Wave Feeder Team csapata, míg második helyen a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai végeztek. A dobogó legfelső fokát idén a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csapata hódította meg” – fogalmaztak a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásában, amelyben arra is kitértek, hogy egyéniben a legjobbnak a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól érkezett Megyeri Norbert rendőr százados bizonyult, közel 71 kilogrammos összfogással. Ezen kategóriában második helyen Szakács Krisztián rendőr zászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, a harmadik helyen pedig Juhász Levente, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön Szakszervezete csapatának tagja végzett.

A Békés vármegyei rendőr százados horgára akadt a verseny legnagyobb hala

A csapatokat alkotó tagok három különböző szektorban versenyeztek. Az „A” szektorban a legjobban teljesített Megyeri Norbert rendőr százados, míg a „B” szektor első helyén Parragh István nyugalmazott rendőr törzsőrmester végzett, míg a „C” szektor legjobbja Szakács Krisztián rendőr zászlós lett.

A megmérettetésen a legnagyobb – 16,3 kilogrammos – halat szintén Megyeri Norbert rendőr százados terelte a partra. Idén a legjobb Nógrád vármegyei csapat különdíját Kapás Imre, a Horgász Egyesületek Nógrád Vármegyei Szövetségének elnöke adta át a Szécsényi Rendőrkapitányság KP-Wave Feeder Team csapata részére. A legeredményesebb női versenyző díját a Balassagyarmati Fegyház és Börtön Szakszervezetének egyik versenyzője, Nagy Tímea bv. törzsőrmester vehette át.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában