Horgászverseny

2024.06.18. 15:17

Európa Kupa: négy tonnánál is több halat emeltek már partra a bojlizás nagymesterei Maconkán

Gőzerővel dübörög a Maconkai-víztározó és tórendszere partján a bojlizás nagymestereinek versenye. A XX. Jubileumi Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC) során a résztvevő 33 csapat eddig összesen több mint 4 tonna halat emelt a partra.

Veres Edina

A napokban elrajtolt a Maconkai-víztározó partján a XX. Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), egyben a XXXV. Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa. Mint arról portálunk is beszámolt már: összesen 33 – háromtagú – csapat vágott neki a megmérettetésnek, amelyen idén nyolc ország, azaz Bulgária, Ausztria, Ukrajna, Szerbia, az Egyesült Királyság, Románia, Lengyelország és Magyarország képviselteti magát. A próbatétel eredményeire június 21-én, pénteken 17 óra 30 perckor derül majd fény.

Gőzerővel dübörög a Maconkai-víztározó és tórendszere partján az Európa Kupa
Gőzerővel dübörög a Maconkai-víztározó és tórendszere partján az Európa Kupa
Forrás: Facebook

A Maconkai-víztározó és tórendszere nevű Facebook-oldalon közzétett legfrissebb részeredmények szerint továbbra is a Dudi Baits Romania csapata vezet, 111 darab és összesen közel 1 ezer 102 kilogramm kifogott hallal. A második helyen egy magyar csapat, a SBS – Halcatraz – Tizo Team áll 44 kifogott hallal, amelyek összesen 337,5 kilogrammot nyomtak a mérlegen. A harmadik helyet jelenleg a Romániából érkezett Vaslui Carp Team csapatának tagjai birtokolják 27 darab és 264,3 kilogrammnyi partra emelt kopoltyússal.

A tájékoztatások szerint, a verseny eddigi legnagyobb, 19,65 kilogrammos halát szintén a jelenlegi első helyezett csapat emelte a partra. A XX. Jubileumi Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC) eddigi összfogása 4 ezer 158 kilogramm.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában