Horgászverseny

2024.06.21. 15:07

Európa Kupa: hamarosan kihirdetik Maconkán a bojlizás nagymesterei által elért eredményeket

Immár túl van a véghajráján a bojlizás nagymestereinek 180 órás versenye Maconkán. A XX. Jubileumi Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC) végét jelző dudák 15 órakor szólaltak meg, az eddig ismert legfrissebb eredmények szerint a 33 résztvevő csapat összesen több mint 13,5 tonnányi halat emelt már a partra.

Veres Edina

Nem sokkal ezelőtt felzúgtak a Maconkai-víztározó partján a XX. Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), egyben a XXXV. Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa végét jelző dudák. Mint arról portálunk is beszámolt: a vasárnap elrajtolt meghívásos, előnevezéses versenyen nyolc országból – Bulgáriából, Ausztriából, Ukrajnából, Szerbiából, az Egyesült Királyságból, Romániából, Lengyelországból és Magyarországról – összesen 33 csapat vett részt. A próbatétel eredményeire ma 17 óra 30 perckor derül fény.

Kifogták a Bojlis Európa Kupa eddigi legnagyobb halát
Kifogták a Bojlis Európa Kupa eddigi legnagyobb halát
Forrás: Facebook

A jelenleg ismert legfrissebb, reggel 7 órás eredményekkel kapcsolatban a Maconkai-víztározó és tórendszere nevű Facebook-oldalon tettek közzé tájékoztatást, amely szerint a Dudi Baits Romania csapata továbbra is – számottevő fölényt jelentő – közel 2 ezer 457 kilogrammos összfogással vezeti a mezőnyt. A bejegyzés alapján második helyét őrizte a hazai SBS – Halcatraz – Tizo Team csapata, amelynek tagjai valamivel több mint 1 ezer 64 kilogrammnyi halat emeltek már partra.

A reggeli eredményeket összesítő táblázatban őket követte a CT777 Varna Bulgaria nevű csapat, amelynek horgászai ma dél körül egy 21,15 kilogrammos ponty képében kifogták a verseny eddigi legnagyobb halát. Mint arról portálunk is beszámolt: a megmérettetés első húsz kilogramm feletti halát – amely csupán 75 grammal nyomott kevesebbet a mérlegen a Bulgáriából érkezett csapat által ma kifogottnál – a hazai SBS SziKo Team terelte a partra.

A XX. Jubileumi Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC) eddig ismert összfogása valamivel meghaladja a 13 ezer 528 kilogrammot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában