Fitnesz

2024.06.05. 14:00

Egyedülálló anyaként is Európa-bajnokságot nyert a salgótarjáni fitneszező

Berki Jennifer nehéz időszak után is felállt a padlóról, és az Európa-bajnokságon sem talált legyőzőre.

Bakos László

Berki Jennifert sokan követik a különböző közösségi oldalakon, a salgótarjáni származású sportoló mindent megoszt arról, hogy lehet tökéletes testünk. Mindezt úgy teszi, hogy özvegyként neveli kislányát.

Egyedülálló anyaként is hatalmas sikert ért el a finteszező
Berki Jennifer (középen) sokaknak példakép lehet
Forrás: Beküldött fotó

– Először 2019-ben versenyeztem Bikini Fitneszként. Magyar bajnok lettem, aztán úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam külföldön is. Barcelonában az Arnold Classic elnevezésű versenyre a világ összes pontjáról érkeztek, egyedüli magyar voltam. Végül a 27 lányból a TOP 10-be sikerült bejutnom, ami nagyon szép eredménynek számított, hisz akkoriban még csak pár hónapja kezdtem a fitneszt, azokkal a lányokkal versenyezve, akik már évek óta ott álltak a színpadon. Ezután a férjemmel úgy döntöttünk, hogy családot alapítunk, így született a kislányom, Szófia – emlékezett vissza a sportoló a kezdetekre. Ezután egy elég nehéz időszak következett az életében, de nemrég ismét versenyzős képeket posztolt magáról.

egyedülálló
Egyedülálló anyaként is felkészült a kontinensviadalra
Forrás: Beküldött fotó

– Ennyi év után úgy döntöttem újra belevágok, kipróbálom magam. Szofi most hároméves, kislányomat egyedül nevelem özvegyként, így minden körülmény nehezített volt, mert helyt kellett állnom anyaként is. Egy másik, sokkal nívósabb szövetséghez kerültem, és egy féléves felkészülés vette kezdetét. Edzőm, Arnold Gergely az ország egyik legkiemelkedőbb fitnesz edzője és oktatója. Két éve járok hozzá edzeni, számos versenyzőt készített már fel a különböző megmérettetésekre. Idén Budapesten rendezték meg az Európa-bajnokságot, így nem volt kérdés, hogy én is nevezek. A felkészülés nagyon kemény volt, a napi három edzést és a versenydiétát, ami az egyik legnehezebb a diéták közül, brutál volt tartani. Meglett a munka gyümölcse, ugyanis sikerült megnyernem a Bikini Fitnesz -160 centis kategóriáját, így Európa-bajnok lettem. Hálás vagyok a családomnak, edzőmnek, hiszen nélkülük ez nem valósulhatott volna meg – foglalta össze Jennifer.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában