Atlétika

2024.05.15. 10:24

Bronzérmet szerzett a salgótarjáni hegyifutó csapat

Négy salgótarjáni futó is az országos bajnokság keretében hódította meg a Kékest. A női csapat bronzérmet vehetett át.

Bakos László

Dr. Lukács Tünde nyakába két bronzérem is került

Forrás: Beküldött fotó

A 3. BSI Kékes trail keretén belül rendezték meg a 16. hegyifutó országos bajnokságot, ahol az U16-os korosztálytól egészen a szeniorokig ostromolták a Kékest a futók. 

A bajnoki mezőnyben ezúttal a Salgótarjáni AC futóival találkozhattunk. A legjobb egyéni eredményt a korábbi korosztályos bajnok, Mag Fruzsina érte el, aki majdnem dobogóra is állhatott, végül a negyedik pozícióban ért fel az ország legmagasabb pontjához. A Fruzsina vezette felnőtt női csapatnak össze is jött az éremszerzés, a négy trió között a harmadik helyen végeztek. A szenior korcsoportokban is születtek érmek, Molnár Krisztina arany-, míg Dr. Lukács Tünde bronzérmet vehetett át.

A férfiaknál Buda Eriknek a legjobb hat közé kerülés is közel volt, de a 38 induló között elért hetedik helyért így sincs szégyenkezni valója.

A SAC-os eredmények.

Nők (18): 4. Mag Fruzsina 1;06:46 óra … 11. (korcsoportjában 3.) Dr. Lukács Tünde 1;30:35 … 13. (1.) Molnár Krisztina 1;34:04. Csapat (4): 3. SAC 28 helyezési pont.
Férfiak (38): 7. Buda Erik 57:46 perc.

A Magyar Atlétikai Szövetség egy videót is megosztott az eseményről a közösségi oldalán:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában