Atlétika

2023.10.10. 11:06

A második helyig repültek a salgótarjáni magasugrók

A fővárosban megrendezett U18-as ügyességi csapatbajnokságon a Salgótarjáni Atlétikai Club magasugrói a második helyen zártak, míg a balassagyarmati Vitalitás SE kalapácsvetői a dobogó legalsó fokára állhattak.

Bakos László

Második helyen zárta a bajnokságot a SAC magasugró csapata

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

A Lantos Mihály Sportközpontban rendezték meg az év utolsó nagy utánpótlás bajnokságát, az U16-U18-U20-as ügyességi csapatbajnokságot, ahol két nógrádi trióért is szoríthattunk.

A Salgótarjáni AC magasugrói közül - a tavaly U16-os bajnoki címet szerző - Bajnai Máté vitte hátán a csapatot, aki 10 centis egyéni csúcsot elérve a 190 centit is abszolválta. Korcsoportjában ezzel harmadik az országos ranglistán. Pálfalvai Zoltán két másik tanítványa, Czímer Dávid és Puskás Bálint is mindent megtett a sikerért. Akit lehetett, azt megelőzték, és csak a harmadik ember maradt el a végső győztes székesfehérváriaktól.

A mostoha időjárási körülmények között a Vitalitás dobói is jól teljesítettek. A megyei csúcstartó Imre Roland és Csernyik Benjámin mellett az újonc Deme Dominik alkotta Fábián Gábor edző csapatát, amelyik végül a harmadik helyen zárt.

A nógrádi eredmények.
U18, fiúk. Magasugrás (6 csapat): 2. Salgótarjáni AC (Bajnai Máté 1,90 m, Czímer Dávid 1,80 m, Puskás Bálint 1,65 m) átlag: 1,78 m.
U20, fiúk. Kalapácsvetés (3): 3. Vitalitás SE (Imre Roland 66,89 m, Csernyik Benjámin 41,45 m, Deme Dominik 24,37 m) átlag: 44,23 m.

A bronzérmes Vitalitás SE dobói
A bronzérmes Vitalitás SE dobói
Forrás:  Beküldött fotó

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában