Kerékpározás

2023.06.19. 12:02

Salgótarjáni siker az országos kerékpártúrán

Boruzs Zsolt a verseny története során másodszor végzett az első helyen.

Nool

Boruzs Zsolt végig vezetve teljesítette leggyorsabban a távot.

Forrás: 3100.hu

Fotó: Karancsi Rudolf

Június 10. és 19. között rendezték meg a Hungarian Divide országjáró kerékpáros kalandtúrát, ami június 12-én Salgótarjánt is elérte. A mezőnynek salgótarjáni indulója is volt, aki ráadásul magasan verte a mezőnyt és immár kétszeres győztesként állhatott a dobogóra.

A Hungarian Divide országjáró kerékpáros kalandtúra résztvevői önellátó módon, a szükséges felszereléseket magukkal víve egyhuzamban, külső segítség nélkül szelték keresztül az országot Sátoraljaújhelytől egészen Szentgotthárdig. Az 1400 kilométeres táv közel kétharmada erdei utakon haladt, a mezőnyt a salgótarjáni Boruzs Zsolt vezette mindvégig, aki már korábban háromszor is sikeresen teljesítette a megmérettetést: egyszer a leggyorsabban, egyszer pedig harmadikként szelte keresztül az országot. Zsolt a hazai terepet még múlt hétfőn reggel abszolválta, a mögötte haladó páros Salgótarján belvárosát aznap délelőtt érte el, de a mezőny tagjai még szerdán is felbukkantak a környék útjain.

Boruzs Zsolt végül pénteken elsőként ért célba, ezzel ő lett a Hungarian Divide első négyszeres teljesítője, és első kétszeres győztese is. Az 1411 kilométeres távot - amelyen 23 452 méter szintkülönbséget is le kellett győzni - végül 151 óra 35 perc, azaz 6 nap 7 óra 35 perc teljesítette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában