2021.06.15. 15:20
Ezt edd a magyar-portugál meccs alatt – A nógrádi gasztrovlogger tippjei a szurkolás mellé
Kedden lép pályára Magyarország csapata a portugál válogatott ellen. Megkérdeztük a gasztrovloggert, hogy mit ajánl a szurkolás mellé.
Kaja a magyar-porugál meccsre
Forrás: Jakab Máté Balázs
Kedd este a fél ország ül majd a tv előtt, hogy szurkoljon a foci-EB meccsén, ugyanis idén most előrször lép pályára hazánk válogatottja. Így természetes, hogy a feszültség hatására a focirajongóknak elegendő „erősítőre” van szükségük. A nool.hu ezért megkérdezte a megye egyik leghíresebb gasztrovloggerét, hogy mit is ajánl a mai Magyarország-Portugália találkozóra. Mutatjunk Jakab Máté Balázs fantasztikus receptjét a fogásról és a mártogatósokról, amikkel még élvezetesebb lehet a meccsnézést.
Pita
1 deciliter langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd adunk hozzá egy csipet sót és cukrot. Egy tálba öntjuk a lisztet, 2 deciliter vizet és a felfutott élesztőnket, majd jól összegyűrjük. 20-30 percet kelesztjük. Kelesztés után 6 darab kis gombócot formázunk majd kilapítjuk és egy tepsire helyezzük! Sütőben 18-20 percet sütjük amíg aranybarna nem lesz! Sütőből kivéve melegen fogyasszuk a mártogatóssal!
Paradicsomos Avokadó mártogatós:
Kettévágjuk az avokádót majd kikaparjuk a húsát és egy villával összetörjük. Sózzuk borsozzuk majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot. Ízlés szerint fokhagymával mustárral és egy kis korianderrel ízesíthetjük.
Snidlinges-Fokhagymás tejfölös mártogatós:
A tejfölt alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget és a fokhagymát. Ízlés szerint sóval, borssal és egy pici citromnak a levével ízesítjük!