Hagyományőrzés

2024.06.13. 15:24

Szlovák nemzetiségi tábort szerveznek a gyerekeknek

Hegedűs Henrik

Bánkon komoly módon ápolják a tizennyolcadik században a tóparton megtelepedett szlovák ajkú ősök hagyományait. Ennek jegyében szervez az önkormányzat idén, nyár közepén szlovák nemzetiségi tábort fiataloknak. Július 15. és 19. között napközis jelleggel tartják majd a gyermekek számára a programokat. Ebben szerepel majd mondókák és versikék, népdalok tanulása révén északi szomszédaink nyelvének behatóbb megismerése, a tátrai-fátrai nép szokásainak, kultúrájának elmélyültebb megismerése, benne viseletekkel, tánclépésekkel, illetve olyan pásztor-hangszerekkel, mint a fujara.

Nem maradhat ki a sorból a gasztronómia sem, hiszen sok szlovák ételkülönlegesség van, aminek nemzetközi a híre. Mindezeket természetesen játékos formában mutatják be az ifjúságnak, mozgással, rengeteg sportolási lehetőséggel vegyítve. Lesznek továbbá kézműves foglalkozások, ismerkedés a tó élővilágával és ellátogatnak a helyi tájházba is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában