Nool.hu podcast

2024.05.09. 11:25

Pezseg a kulturális élet a Salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban (podcast)

Megannyi kulturális program színesíti a tanévet a Salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban – mind a tanári kar, mind pedig a diákok örömére. Hogy mik is ezek, és miért is olyan jó hely a Madách, arról Bajczárné Gyenes Erzsébettel beszélgettünk.

Angyal Eszter

Bajczárné Gyenes Erzsébettel, a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium tanárával beszélgettünk az intézményben zajló kulturális életről

Forrás: Hír FM Salgótarján

Fotó: Angyal Eszter

Az idén már 101. évében járó Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium valószínűleg már a kezdetektől, de az elmúlt évtizedekben kétségtelenül nagyon fontosnak tartja, hogy a diákok amellett, hogy megszerezzék a megfelelő tudásszintet az ott eltöltött gimnazista éveik során, közben lehetőségük legyen jól is érezni magukat az iskola falain belül. Mindezt megannyi – köztük számos, több évtizedes múltra visszatekintő – kulturális programmal érik el, amely által a diákok még inkább csapattá kovácsolódhatnak, és egy kicsit kizökkenhetnek a tanulással töltött monoton hétköznapokból.

Legyen szó a kilencedikes diákoknak szervezett gólyanapról, a végzősök szalagavatójáról, esetleg az iskola minden évfolyamát érintő diáknapról, témahétről, vagy a közelmúltban már 27. alkalommal megszervezett Madách-gáláról – egytől egyig kiváló lehetőséget jelent diákoknak és tanároknak egyaránt a csapatszellem elmélyítésére, és a közös emlékek gyarapítására.  Mindezek mellett az intézményben ugyancsak hosszú évek óta működik a Krajczár Színjátszó Kör is, amely a fiatalok számára ugyancsak rendkívül jó szórakozási lehetőséget biztosít, emellett hatással van a személyiségfejlődésükre is.

A Salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban zajló kulturális életről Bajczárné Gyenes Erzsébetet, az intézmény magyar, dráma és etika szakos tanárnőjét kérdeztük:

Korábban Kele Szabó Ágnessel, a gimnázium művésztanárával beszélgettünk, hallgassátok vissza az alábbi beszélgetést is:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában