Kiállítás

2023.12.06. 11:20

Alkotó tanárok tárlatával nyílt meg a bátonyterenyei iskola születésnapi kiállítássorozata

Idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját a bátonyterenyei Fáy András középiskola. A születésnaphoz kötődő ünnepi kiállítássorozat első állomásaként nyílt meg a napokban „A látható láthatatlan” című fotó- és festménykiállítás az Ady Endre Művelődési Központban.

Gulyás Edina

A születésnaphoz kötődő ünnepi kiállítássorozat első állomásaként nyílt meg a napokban a tárlat

Forrás: Beküldött fotó

A Fáy András középiskola három alkotó tanárának munkái láthatók a művelődési központ galériájában. Szomszédné Rákos Marianna, Tar Róbert és Verbói Szabolcs fotói, illetve képei sorakoznak a falakon. A tárlat a napokban nyílt meg az ALKOTÁ(R)S kiállítássorozat első állomásaként, amit az iskola 75. születésnapjához kapcsolódva rendeztek meg.

A megnyitót Nagy Laura tanuló szavalata indította – adta hírül közösségi oldalán az intézmény. Hozzátették: a költeményt követően Molnárné Szabó Zsuzsanna óraadó tanár ajánlotta a tárlatot a jelenlévők figyelmébe.

– Egy páratlanul színes, karakteres, egyedi kiállítás képei és hangjai kelnek életre az alkotói jelenlét és a művészetet kedvelő közönség impulzív találkozásával. Egyedi kezdeményezés a Fáy születésnapja alkalmából, a szeretettel dédelgetett, a Fáy közösség büszkeséggel kötött masnijával átölelt, képzeletbeli ajándékdoboz kinyitása, a benne rejlő műalkotások átadásának felemelő pillanata – fogalmazott Molnárné Szabó Zsuzsanna.

A megnyitót az iskola három tanulójának – Berki Jácint és Grósz Lúcia, illetve Rostás Márk – zenés produkciója színesítette, végül a panziós-fogadós tanulóknak köszönhetően megvendégelték a résztvevőket.

A tárlatot december 15-ig, péntekig tekinthetik meg az érdeklődők az Ady Endre Művelődési Központban, a kiállítássorozat következő állomása márciusban várható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában