Recept
7 órája
Így készíti a palóclevest Laky Zsuzsi
A szépségkirálynő elárulta, hogyan készíti el a magyaros ízvilág jeles képviselőjét.
Nool.hu
Laky Zsuzsi a 2003-ban Magyarországot képviselhette a Miss Európa szépségversenyen Párizsban, amit meg is nyert. Ezzel ő a második magyar, aki elnyerte a Miss Európa címet. A szépségkirálynő most a mindmegette.hu-n mutatta meg, ő hogyan készíti el a magyaros ízvilág jeles képviselőjét: a palóclevest.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 1 fejvöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg zöldbab
- 2 db burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- kapor
- 3 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- só
- bors
- 1 tk házi
- 1 mokkáskanál kömény
Elkészítés:
- A sertéshúst felkockázzuk.
- A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
- A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk és megmossuk.
- A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk.
- A petrezselymet és a kaprot megmossuk és felaprítjuk.
- Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk.
- Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk.
- Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, hozzáadjuk a mustárt, és ha van, a darált pritaminpaprikát, felöntjük kb. 1 dl liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük 20 perc alatt. Ha kell, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
- A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot, majd felengedjük 1 l vízzel és 10 percig főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk 1 dl vizet, ezzel behabarjuk a levest, és kb. 5 percig forraljuk.
- Petrezselyemmel és kaporral megszórva, forrón tálaljuk a palóclevest.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre