Recept

7 órája

Így készíti a palóclevest Laky Zsuzsi

A szépségkirálynő elárulta, hogyan készíti el a magyaros ízvilág jeles képviselőjét.

Nool.hu

Laky Zsuzsi a 2003-ban Magyarországot képviselhette a Miss Európa szépségversenyen Párizsban, amit meg is nyert. Ezzel ő a második magyar, aki elnyerte a Miss Európa címet. A szépségkirálynő most a mindmegette.hu-n mutatta meg, ő hogyan készíti el a magyaros ízvilág jeles képviselőjét: a palóclevest.

Mennyei ízvilág. Laky Zsuzsi most elárulta az általa kedvelt palócleves receptjét
Mennyei ízvilág. Laky Zsuzsi most elárulta az általa kedvelt palócleves receptjét
Forrás: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 fejvöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 db burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • kapor
  • 3 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • 1 tk házi
  • 1 mokkáskanál kömény

Elkészítés:

  1. A sertéshúst felkockázzuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  3. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk és megmossuk.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk.
  5. A petrezselymet és a kaprot megmossuk és felaprítjuk.
  6. Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk.
  7. Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk.
  8. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, hozzáadjuk a mustárt, és ha van, a darált pritaminpaprikát, felöntjük kb. 1 dl liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük 20 perc alatt. Ha kell, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  9. A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot, majd felengedjük 1 l vízzel és 10 percig főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk 1 dl vizet, ezzel behabarjuk a levest, és kb. 5 percig forraljuk.
  10. Petrezselyemmel és kaporral megszórva, forrón tálaljuk a palóclevest.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában