Táncverseny

8 órája

Világbajnoki címet nyertek a karancsaljai táncosok Horvátországban

A négyszeres Európa-bajnoki címmel büszkélkedhető Havanna Senior Tánccsoport ezúttal Horvátországban mutatta meg tehetségét a nemzetközi közönség előtt. Az International Dance Open versenyen a karancsaljai szépkorú táncosok koreográfiájukkal világbajnokok lettek.

Sipos Nina Vivien

A minap Horvátországban, Novalja városában rendezték meg az International Dance Open megmérettetést, amelyen a nemzetközi versenyzők mellett számos hazai csoport és táncos vett részt. A versenyen a négyszeres Európa-bajnoki címet viselő karancsaljai Havanna Senior Tánccsoport is képviseltette magát, kiválóan begyakorolt koreográfiájukkal pedig világbajnokok lettek. 

világbajnok
A karancsaljai Havanna Senior Tánccsoport világbajnokként tért haza
Forrás: Beküldött

Világbajnokságon bizonyították tehetségüket

Tóthné Bucsek Ildikó, a tánccsoportot működtető Karancsaljai Rozmaring Nyugdíjas Egyesület elnöke elárulta, hogy erre a nemzetközi szintű táncversenyre már egészen nyár eleje óta lelkiismeretesen és fáradhatatlanul készültek az időskorú tagok. 

Az eseményen a Tánc című produkciójukat mutatták be a közönségnek és a zsűrinek, amelyet Tóth-Bucsek Bence koreográfus-edző tanított be nekik. Mint elmondta, ezzel a műsorukkal korábban Európa-bajnokságon léptek fel, szép eredményt elérve, így remélték, hogy ezúttal is szerencsét fog hozni a koreográfia.

– Nagyon vegyes érzésekkel, eléggé kishitűen indult neki ennek a versenynek a csoportunk, de a végére belelendültünk mindannyian és csodálatos élményekben volt részünk – mesélte Tóthné Bucsek Ildikó. – Hatalmas szeretetben fogadtak, és az első pillanattól kezdve az utolsóig biztattak minket. A szerbektől kezdve a horvátokon és ausztrálokon át az ukrán táncosokig mindenki szurkolt mindenkinek. Azt hiszem, most aztán tényleg maradandót alkottunk.

Kiemelte: a tagok számára rendkívül fontos, hogy kitartásukkal és eltökéltségükkel példát tudjanak mutatni a fiatalabb korosztály számára, illetve bebizonyítsák az időseknek, hogy bizony 60 év felett sem áll meg az élet. Sosem késő neki kezdeni valaminek, például a táncnak, ugyanis akár olyan nagy dolgokat is el lehet érni, mint egy Európa-bajnoki vagy világbajnoki cím megszerzése. 

„A föld felett járunk...”

Az International Dance Open megmérettetésen végül korcsoportjukban első helyezést értek el koreográfiájukkal a karancsaljai táncosok, ezáltal pedig világbajnoki címmel gazdagodva térhetnek haza Magyarországra. 

– Én azt gondolom, hogy most a föld felett járunk tíz centiméterrel, mert az égiek biztosan velünk voltak a verseny alatt. Még nem tudtuk felfogni mindazt, ami történt, de a gyerekeinket, unokáinkat és dédunokáinkat látva mi is még jobban örülünk. A büszkeség, ami átjárja a szeretteinket nagyon sokat segít abban, hogy mi is feldolgozzuk, hogy azt a cél, amiért rengeteget készültünk idáig, most sikerült elérnünk. Próbáljuk tudatosítani magunkban a dolgot, mert keveseknek adatik meg, hogy világbajnokok legyenek ennyi évesen – fogalmazott Tóthné Bucsek Ildikó.

Portálunk érdeklődésére kifejtette: a Havanna Senior Tánccsoport Bécsbe, egy másik táncversenyre is kapott már meghívást, azonban még nem döntötték el, hogy részt vesznek-e rajta. Egyelőre egy hónap pihenő vár a tagokra, amelyet követően egy betlehemi programmal készülnek majd több településen is fellépni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában