Pogram

2024.10.10. 19:30

Szüreti mulatságra várják az érdeklődőket Hollókőn

A település önkormányzata a Facebook-oldalán adta hírül, hogy október 12-én, szombaton hagyományőrző programot tartanak. Ezúttal szüreti mulatságot rendeznek Hollókőn.

Lászlók Judit

A bejegyzésből megtudhattuk, hogy a program 13 órakor kezdődik a szüreti felvonulással, amely Palóc útról indul el a lovasokkal, a hintókkal, a népviseletesekkel, a néptáncosokkal, valamint a maskarásokkal együtt. A felvonulás egészen az Ófaluig tart majd.

A szüreti felvonuláson helyi finomságokkal is várják az érdeklődőket
A szüreti felvonuláson helyi finomságokkal is várják az érdeklődőket
Fotó: Szabo Peter / Forrás: Nool

Szüreti bállal zárják a hagyományőrző mulatságot

Ezután 14 órától a Pajtaárok színpadon fellép majd a Hollókői Táncegyüttes, amelyet a FOLT zenekar kísér. Ezután a Kisbíró kihirdeti, hogy mi történt az elmúlt évben a faluban. Ezt követően sorban a színpadra lép a Kazári Néptáncegyüttes, a Kisújfalusi Néptánc csoport, valamint ismét a FOLT zenekar. A napot a 20 órakor kezdődő szüreti bállal zárják a Dr. Román András Látogatóházban. 

„A rendezvényen kirakodó vásár várja az érdeklődőket, finom házi süteményekkel, rétessel, lángossal, helyi finomságokkal” – olvasható a bejegyzésben. Hozzátették: „a gasztronómiai kiállítás a Hollókői Konyhában ingyenesen látogatható ezen a napon. Jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánunk Hollókőn!” 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában