Jegyzet

2 órája

Élő skorpiót rejtett az interneten rendelt csomag

Manapság egyre többen részesítik előnyben az online vásárlást, sőt az olyan kínai e-kereskedelmi óriások, mint a Shein vagy a Temu még hazánkban is képesek voltak leuralni az online piacot. Bár az árak valóban kedvezőbbek és gyorsan kiszállítják a termékeket is, azért nem árt óvatosnak lenni.

Lászlók Judit

Néhány hónappal ezelőtt arról szóltak a hírek, hogy a Shein által árult több termékben is bizony veszélyes mennyiségű mérgező anyagot találtak. Majd a napokban attól lett hangos a sajtó, hogy egy brit egyetemi hallgató egy skorpiót talált a népszerű webáruházból rendelt csomagjában. A fiatal nő először azt hitte, hogy tévedésből valami játék kerülhetett a megrendelt csizmája mellé, mindaddig, amíg a skorpió meg nem mozdult. Természetesen ekkor azonnal visszazárta a csomagolást. Az állatot végül nem ölte meg, hanem a lakótársai segítségével átették egy műanyag edénybe és vizet is adtak neki.

Az egyetemi hallgató egy skorpiót talált a népszerű webáruházból rendelt csomagjában
Az egyetemi hallgató egy skorpiót talált a népszerű webáruházból rendelt csomagjában
Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Ezután felvették a kapcsolatot egy különleges állatok mentésével foglalkozó szervezettel, amely végül begyűjtötte a skorpiót. Természetesen a kínai cégóriás vizsgálatot indított az ügyben, amelynek során megállapították, hogy minden rendben van a csomagolás helyszínén. De az továbbra sem derült ki, hogyan került a skorpió a csomagba. Őszintén szólva én is szeretem ezen webáruház termékeit, de nem tudom, mit tennék, ha egy skorpiót is kapnék a rendelésem mellé. Azt hiszem, hogy innentől kezdve minden csomag kibontása előtt attól fogok rettegni, hogy vajon milyen nem várt meglepetés lesz majd a csomagban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában