Hitélet

3 órája

Rózsafüzér Királynője búcsút tartanak Szentkúton

Háromnapos búcsút tartanak Mátraverebély-Szentkúton. Ez alkalommal a Magyarok Nagyasszonya és Rózsafüzér Királynője ünnepére várják a híveket.

Gulyás Edina

Háromnapos ünnepre várják a zarándokokat nemzeti kegyhelyünkön. Magyarok Nagyasszonya és Rózsafüzér Királynője búcsút tartanak október 5-6-án, szombaton és vasárnap, illetve 8-án, kedden Mátraverebély-Szentkúton – adták hírül a kegyhely közösségi oldalán. 

rózsafüzér királynő
A Magyarok Nagyasszonya és Rózsafüzér Királynője búcsút tartanak
Forrás: szentkut.hu

A rózsafüzér megvéd

A program mindhárom napján 8.30 órától fogadják az érkezőket, ekkor lesz lehetőség elvégezni a szentgyónást is. Az ünnepi szentmise és körmenet 11 órakor kezdődik, azt szombaton Bezzegh Kelemen ferences szerzetes, vasárnap Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus püspök, kedden Fábry Kornél esztergom-budapesti segédpüspök mutatja be. A zarándokokat és kegytárgyaikat szintén mindhárom nap, 14 órakor áldják meg, október 5-én, szombaton 18 órától elsőszombati szentmise és gyertyás körmenet is lesz. A búcsú részletes programja a kegyhely közösségi oldalán megtalálható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában