Új ciklus

3 órája

Farkas Attila: az a tervünk, hogy Pásztót még élhetőbb várossá tegyük

Pásztó lakói a június 9-ei választások során ismét bizalmat szavaztak a Fidesz-KDNP színeiben újrainduló Farkas Attila polgármesternek. Portálunk érdeklődésére elmondta, hogy az október elején megalakult képviselő-testület tagjaival együtt a jövőben is azon lesznek, hogy javítsák az életkörülményeket a városban, ezt pedig pályázatok útján igyekeznek megvalósítani.

Sipos Nina Vivien

Elsöprő szavazati fölénnyel nyert az idei választáson Farkas Attila polgármester, így ismét az ő vezetése alatt épülhet, szépülhet tovább a település. Október elején tartották meg Pásztón az önkormányzati alakuló ülést, amelyen hivatalosan is felesküdtek a képviselő-testület tagjai. Kiderült: a városvezetés rövid távú tervei között szerepel a meglévő pályázatok befejezése, azonban már újabb célokat is kilátásba helyeztek.

Farkas Attila portálunknak elmondta, hogy a jövőben is a pályázatokban látják a további fejelsztési lehetőségeket
Farkas Attila portálunknak elmondta, hogy a jövőben is a pályázatokban látják a további fejlesztési lehetőségeket
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Archív fotó: Nool.hu

Pályázati támogatásból javítják az életkörülményeket

– Folytatjuk, amit eddig elkezdtünk. Elsősorban a meglévő pályázatok lesznek befejezve, például a focipálya lelátójának a kiépítése, az útfelújítási projektek megvalósítása, illetve már a vízelvezetési problémák megoldásán is dolgozunk több utcában – tájékoztatott Farkas Attila, Pásztó polgármestere, akit arról kérdezett portálunk, hogy jelenleg melyek a legfontosabb feladatok, amelyeket előtérbe helyez a városvezetés. – Két évvel ezelőtt a helyi könyvtár energetikai felújítására nyertünk támogatást, de mivel ráemelést kellett kérnünk, ezért mostanáig elhúzódott. A kormány nemrég engedélyezte a kérelmet, így most már elindulhatnak a korszerűsítési munkálatok.

Mindemellett a városvezetés gyalogos-átkelőhelyeket hoz létre, 24 kamerával bővítik a település megfigyelőrendszerét, illetve három külterületi út is fel lesz újítva a közeljövőben.

Élhetőbbé teszik a várost

A településvezető kifejtette továbbá: tervben van az is, hogy egy játszóteret alakítsanak ki a gyerekek számára a Cserhát-lakótelepen, a város szélénél egy gördeszkapályát hozzanak létre, továbbá az óvodákat is felújítanák.

– A legfontosabb hosszú távú tervünk, hogy Pásztót még élhetőbb várossá tegyük a lakosok számára. Szerintem az egyik legélhetőbb településről beszélünk Nógrád vármegyében, és az önkormányzattal szeretnénk olyan dolgokat létrehozni, amelyeknek köszönhetően fiatalok költöznének ide messzebbről, akár Budapest közvetlen vonzáskörzetéből – fogalmazott Farkas Attila.

Hozzátette: abban reménykednek, hogy egy-két környezetbarát ipari üzem is megalakulhat a jövőben Pásztón, amely által új munkahelyi lehetőségeket teremthetnének az embereknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában