Fesztivál

Tegnap, 8:56

Édes élet: ínycsiklandó finomságok várják a látogatókat a palotási tortafesztiválon

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik vármegyénkben a torták, sütemények és cukrászati alkotások kiállítását, versenyét. A X. Palotási Tortafesztivált október 12-én, szombaton 11 órakor nyitják meg a település művelődési házában.

Sipos Nina Vivien

Garantáltan nem lesz hiány finomságokból a X. Palotási Tortafesztiválon, amelyet a hétvége során rendeznek meg a településen. 

Programok és édességek is bőven lesznek a X. Palotási Tortafesztiválon

A gasztronómiai megmérettetésre reggel 7 órától regisztrálhatnak azok, akik szeretnék bebizonyítani cukrász tehetségüket a közönségnek. „Palotás kincsei” program elnevezéssel 9 órától egy körséta indul Ambrus Nándorné vezetésével, amelyen a résztvevők megismerhetik a helyi templomot, a különlegességeket, illetve betekintés nyerhetnek az értékek házába is. Az eseményen 10.45-kor lesz kapunyitás, majd ünnepi beszédet mond Juhászné Kovács Felícia polgármester és Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Közgyűlés elnöke. A megnyitón közreműködik Ambrus József, a Kenderike Néptánccsoport, valamint az Őszirózsa Nyugdíjas Klub Nótaköre. 

A délután folyamán a művelődési házban egy helyi művész kiállítását nyitják meg, amelyet a Dalvarázs Show Kórus és a Havanna Táncstúdió Sportegyesület műsora, továbbá Nagy Fruzsina Cukrásztitok című könyvének bemutatója fog követni. 14 órakor lesz a versenyre benevezett torták és sütemények kóstolása, 15.30-kor tombolahúzás, majd végül a megmérettetés eredményeit 17 órakor hirdetik ki a zsűri tagjai. A nagyszabású rendezvényen egy sztárvendéget is köszönthet a színpadon a közönség, hiszen Szekeres Adrienn énekes fog fellépni 16 órakor. 

Mindemellett a legkisebbek is találhatnak maguknak izgalmas programokat a fesztiválon: 13 órától báb előadásokat tartanak, de egyebek mellett lesz körhinta, arcfestés, csillámtetoválás és mézeskalács díszítés is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában