Új évszak

2 órája

Ősz

Sipos Nina Vivien

Sokak szerint az egyik legszebb évszak az ősz

Forrás: Shutterstock

Fotó: Nastyaofly

Elérkezett az az időszak, amikor a természet lassan aludni készül, de előtte még tarkába öltöznek a fák, mintha ünnepelnének valamit. Meggyőződésem, hogy az ősz eljövetelének tiszteletére borul teljes színpompába ezerfelé a táj. Varázslatos évszak köszöntött be világszerte, amikor is a természet ezer színben pompázik, gazdagságot és kellemes illatokat áraszt, méltán ünnepelve az őszt.

Ősszel mindig eszembe jut Hérakleitosz görög filozófus egyik legigazabb és legismertebb gondolata: az egyetlen állandó a változás maga. A fák, amelyek nyáron gyönyörűen virágoztak és zöldelltek, most lassan levetkőzik lombjaikat, és tarka levelek hullanak alá, emlékeztetve minket arra, hogy minden változásban van valami gyönyörű. Az ősz tele van ragyogó színekkel és meghitt hangulatokkal. Az aranysárga, vörös, narancs és barna árnyalatok az egész tájat beborítják, és puha szőnyeget alkotnak az erdőkben, parkokban. A napfény gyengédebb, melegebb tónusú, és szinte festményszerűvé varázsolja a természetet.

Az őszhöz hozzátartoznak a hűvös reggelek, ködös délutánok, esős napok és az estébe nyúló, forró teával vagy forralt borral töltött pillanatok. Az emberek gyakran begubóznak egy vastag takaró alá, míg a kandallóban vagy gyertyák fényében égő tűz kellemes meleget áraszt. A természetet járva felfedezhetjük az ősz különleges kincseit: gesztenyét, makkot, színes bogyókat. A madarak készülődnek az útra, és a természetben is érezni lehet a változást. Az ősz egy olyan időszak, amely egyszerre szól a lezárásról és az újrakezdés előtti csendes készülődésről. Nem szokásom a filozofálás, de a napokban gyakran kapom magam azon, hogy ezek a gondolatok cikáznak szüntelenül a fejemben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában