Betegségek

2 órája

Nátha

Az őszi időszakban a hideg és esős időjárás beköszöntével egyre többen lesznek betegek. A nátha ellen pedig nem sok módszer létezik, maximum az immunrendszer erősítése.

Nagy Orsolya

Imádom az őszi időszakot, egy valamit azonban nem igazán kedvelek benne, ez pedig nem más, mint a nátha. Sajnos évről évre, amikor hirtelen beköszönt a hűvös időjárás, felüti fejét a betegség is. Ez persze természetes, de annak nem örülök, hogy jóformán minden évben szinte azonnal elkapom a náthát az ősz beköszöntével. 

Nem volt ez másként idén sem. Napok óta gyötör a megfázás és szenvedek annak különböző tüneteitől, mint például a tüsszögés, vagy az orrfolyás. A nyár sem volt könnyű, hiszen akkor az allergia okozott hasonló tüneteket. Most azonban, hogy lecsengett a pollenszezon, kezdtem örülni, hogy végre fellélegezhetek, viszont nem így történt. Remélem azért hamar meggyógyulok és ismét élvezhetem, hogy kapok rendesen levegőt.

Azt hiszem egyébként, ezek az őszi megfázásos betegségek nem igazán kerülhetők el, bármennyire is próbálkozik az ember. Sokan bemennek betegen dolgozni, vagy épp vásárolni. Elég megfogni egy ajtó kilincset, vagy elmenni a boltba és hozzáérni egy olyan termékhez, amit előtte egy náthás ember keze érintett. Úgy vélem, sajnos ilyenkor a maszk viselése sem véd meg senkit a betegségtől. Talán a legjobb módszer a megelőzés. Nem hiába mondják a szakemberek, hogy fel kell készíteni a szervezetet a hideg időszakra mindenféle vitaminnal és ásványi anyaggal. Nos, jó magam ezt is megtettem, de sajnos nagyon úgy tűnik, még ez is kevés volt...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában