Foglalkozás

2 órája

A mese világába kalauzolta a könyvtárklub a bátonyterenyei diákokat

Veres Edina

Az online Csukás Meserádióhoz kapcsolódott a Fáy András Középiskola és Kollégium könyvtárklubjának idei első foglalkozása. A bátonyterenyei középiskola Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a közelmúltban tartott eseményen rendhagyó órai keretek között a népmesék és a mesés történetek csodálatos világát elevenítették fel a résztvevők.

„Összegyűjtöttük a mese jellegzetes fajtáit, a gyakori mesehősöket, akikre a tanulók még emlékeztek. A legismertebb népmesegyűjtők és írók közül kiemeltük Benedek Elek „apót” és Fáy Andrást” – olvasható a bejegyzésben. Abból az is kiderült, hogy ezt követően Illésné Sipos Jolán pedagógus, az iskolai könyvár vezetője az új rádió névadójáról, Csukás Istvánról beszélt a diákoknak. Mint a beszámolóban írták, a fiatalok közül többen is emlékeztek például Süsüre, a nagy Ho-Ho-Horgászra, vagy épp Mirr-Murra. Végül a könyvtárklub foglalkozásának zárásaként a résztvevők megnéztek egy fejezetet Süsü, a sárkány kalandjaiból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában