Ismerkedés a madarakkal

23 órája

Madármegfigyelő terepgyakorlaton jártak a pásztói gimnazisták

A napokban kiránduláson vehetett részt a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégium 10. n osztálya. A madármegfigyelő terepgyakorlaton gyűrűzést is láthattak.

Sipos Nina Vivien

A madármegfigyelő terepgyakorlaton résztvevő gyerekek Szabó Mária és Várkonyi Bernadett szaktanárok kíséretében Kisterenye-Bányatelepre kirándultak, ahol Molnár Márton természetvédelmi őr, az Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Nógrád Megyei Helyi Csoport titkárának vezetésével megismerkedhettek a madárbefogás szakszerű lépéseivel, a gyűrűzés folyamatával, valamint a befogott példányok legfőbb jellemzőivel. A diákok tavaly is részt vettek hasonló programon, arról akkor is beszámolt portálunk.

A madármegfigyelő terepgyakorlaton gyűrűzést is láthattak a diákok
A madármegfigyelő terepgyakorlaton gyűrűzést is láthattak a diákok
Forrás: Facebook

Ismerkedtek a vonulással is a madármegfigyelő terepgyakorlaton

A fiatalok a program kapcsán fontos ismereteket szerezhettek a mezei veréb, a csilpcsalpfüzike, az énekes rigó, a kék cinege és a foltos nádiposzáta tulajdonságairól.

„A MME ifjúsági tagozatának felhívására diájaink készítettek madárzsákokat is, amelyeket  a helyszínen átadtunk. Ezeket egyrészt a helyi csoport használja majd fel, másfelől pedig továbbítják a MME nagyobb megfigyelő állomásainak” – írta közösségi oldalán a Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégium.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában