Felzárkózó települések

3 órája

Kisbusz áll a családok szolgálatába Szalmatercsen és Ságújfaluban

Élelmiszert és más adományokat oszt, fejlesztő foglalkozásokat tart a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány Szalmatercsen és Ságújfaluban. Mindezek mellett az alapítvány kisbuszával a gyerekek utaztatásában is segítik a nehéz helyzetben élő családokat.

Gulyás Edina

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány koordinálja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó települések programját a két nógrádi településen. Annak keretében számos módon segítik a nehéz helyzetben élő családokat. Ságújfaluban és Szalmatercsen is működik jelenlétpont, ahol sokat foglalkoznak az ide járó gyerekekkel, foglalkozásokat és korrepetálásokat tartanak számukra – adták hírül az alapítvány közösségi oldalán. 

Nagy segítség a kisbusz
Nagy segítség a kisbusz
Forrás: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány Facebook-oldal

Nagy segítség a kisbusz, örülnek a lehetőségnek

Mint írták ezen kívül rendszeresen osztanak élelmiszert és egyéb adományokat, valamint mosási és tisztálkodási lehetőséget biztosítanak a rászorulóknak. 

A bejegyzés arra is kitér: az élelmiszerbank program keretében az alapítvány kisbuszával szállítják a lejárathoz közeli, egyébként kidobásra szánt élelmiszercsomagokat a szalmatercsi jelenlétházhoz. Szükség esetén ugyancsak a busszal utaztatják a távolabb lakó diákokat iskolába, a délutáni órákban pedig az otthonukhoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában