Fórum

2 órája

A halálesetek kapcsán tartottak konferenciát a salgótarjáni kórházban

A rendkívüli halálesetek helyszíni tevékenységének egységesítésével kapcsolatban tartottak megbeszélést a témában érintett szervezetek képviselői a napokban a salgótarjáni kórházban.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság több évre visszatekintően, immár hagyományőrző módon a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház főigazgatóságával, az Országos Mentőszolgálat Nógrád Vármegyei Kirendeltségével, valamint a Nógrád vármegyei tisztifőorvossal közösen október 15-én, kedden szakmai egyeztető fórumot rendezett a kórház oktató kabinetjében – mondta el portálunknak Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A halálesetek köré szerveződött a konferencia.

Halálesetek: a salgótarjáni kórházban zajlott a tanácskozás
Halálesetek: a salgótarjáni kórházban zajlott a tanácskozás
Forrás: Police.hu

A halálesetek köré szerveződött a szakmai tanácskozás

Hozzátette: a természetes és a nem természetes –  rendkívüli –  halálesetek helyszíni vizsgálatának szakmai kritériumával foglalkozó konferenciát dr. Laczkó Tamás, az egészségügyi intézmény főigazgatója nyitotta meg. A jelenlévők a témával kapcsolatos előadásokat hallgathattak meg dr. Kosztya Sándor főtanácsos, igazságügyi orvosszakértőtől, a Nemzeti Szakértő és Kutató Központ főigazgató-helyettesétől, majd dr. Szokolai Zoltán rendőr alezredes, rendőrségi tanácsostól, az Országos Rendőr-főkapitányság, Bűnügyi Főigazgatóság, Bűnügyi Főosztály, Bűnügyi Osztály vezetőjétől. A továbbiakban a témához hozzászólt Feketéné dr. Zeke Ildikó vármegyei tisztifőorvos, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály vezetője és munkatársa, valamint Nagy Tivadar rendőr alezredes, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság, Bűnügyi Technikai Osztály vezetője.

Mint megtudtuk: az előadásokat követően a résztvevők közvetlenül és kötetlenül is beszélgethettek, így a szakterületen dolgozók választ kaphattak a munkájuk során felmerült szakmai kérdésekre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában