Hitélet

9 órája

Erdészek és vadászok zarándoklata zárja a búcsúszezont nemzeti kegyhelyünkön

Vadételfőző-verseny, természetfotó-kiállítás, trófeaszemle és konferencia is szerepel nemzeti kegyhelyünk utolsó búcsúján. Erdészek és vadászok zarándoklata zárja a búcsúszezont.

Gulyás Edina

Szamár carpaccio égetett tésztakosárban, szamár terrine zöldfűszeres kéregben, szarvasgerinc és vaddisznó szűzérme. Ezek a vadétel-specialitások mind megkóstolhatók lesznek az erdészek és vadászok zarándoklatán, nemzeti kegyhelyünk utolsó búcsúján, október 26-án, szombaton – olvasható a portálunkhoz eljuttatott közleményben.

Erdészek és vadászok zarándokolnak nemzeti kegyhelyünkre október utolsó hétvégéjén
Erdészek és vadászok zarándokolnak nemzeti kegyhelyünkre október utolsó hétvégéjén
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Archív fotó: Nool.hu

Csendesebb programok követik az erdészek zarándoklatát

Hozzátették: Mátraverebély-Szentkúton évente 300 ezer látogatót fogadnak a búcsúszezon alatt, amelynek végét minden évben a Szent Hubertusz, azaz az erdészek és vadászok zarándoklata jelenti. Ettől kezdve a kegyhelyet működtető ferences szerzetesek csendesebb programokat, lelkigyakorlatokat szerveznek.

A közleményből az is kiderül: idén október 25-re és 26-ra esik az év utolsó búcsúja, amelynek különlegessége, hogy vadételfőző-versenyt is rendeznek, ahol az ősi erdők titkos ízei és a konyhaművészet mesterei találkoznak. Három Nógrád vármegyei étterem kel versenyre a Kelet-Cserháti Trófeaszemle és az ünnepi szentmise után, akik kötelező elemként szamárhús felhasználásával állítják össze a menüsort. Az ételkülönlegességeket a zsűri és a vacsorára jelentkező vendégek értékelik majd.

A hétvége programjait íjász- és vadászkutya bemutató, helyi kézműves vásár, kollégánk, Hüvösi Csaba természetfotó kiállítása, illetve szituációs lézeres lövészet is színesíti majd. A további részletekről a kegyhely honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában