Programok

2 órája

Bálint gazda özvegye a vizslási egészségnapra érkezik

Különleges témák körül forog majd a nap szombaton Vizslás-Újlakon. Szent-Györgyi Albert Nógrádi Egészségnapot szerveznek, több előadó részvételével.

Veres Edina

Szent-Györgyi Albert Nógrádi Egészségnapot szervez október 26-án, szombaton a Vizslás-Újlakon működő Nádland Farm. Az esemény Facebook-oldalán megosztott tájékoztatás szerint a rendezvényt Sándor József, a község polgármestere nyitja meg. Ezután az érdeklődők 10 órától egészen 11 óra 30 percig izgalmas témákat érintő előadásokat hallgathatnak majd meg. Így például Récsey Antónia, Bálint gazda özvegye önellátásról és önfenntartásról beszél majd, de az előadók között szerepel dr. Sándor Ottó, a Salgótarjáni Hagyományőrző Civil Társaság elnöke, valamint Vidéki Péter terényi történelem tanár, Szent-Györgyi kutató is. 

egészségnap
Récsey Antónia, Bálint gazda özvegye a vizslási egészségnapon tart előadást
Fotó: Németh András Péter / Forrás:  Metropol

Az egészségnap több kísérőprogramot is kínál

Később Ábrahámné Bergmann Anna funkcionális táplálkozási tanácsadó, dietetikus hallgató előadása során pedig hasznos tanácsokat kaphatnak a megjelentek. Déltől félórás kertsétához csatlakozhatnak a látogatók, akiket Dezsény Zoltán, a Magosvölgy Ökológiai Gazdaság társalapítója kalauzol majd a program során. A helyszínen kísérőprogramként a gasztropiac standjairól válogatva tölthetik meg kosaraikat az érdeklődők, míg a legkisebbeknek gyerekjátékokkal és lovagoltatással készülnek a szervezők. A tájékoztatás szerint a Szent-Györgyi Albert nevét viselő programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Eső, illetve rossz idő esetén a vizslási kultúrház ad otthont a rendezvénynek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában