Mozgás

2 órája

Diáksport: mozgalmas programok vártak a mórás diákokra

Gulyás Edina

Az alsó tagozatos diákok ügyességi játékok során bizonyíthatták rátermettségüket, a felsősökre pedig futás várt a minap Dorogházán. A helyi általános iskola is mozgalmas programokkal csatlakozott a Magyar Diáksport Napjához.  Tankönyvek helyett a mozgás kapott nagyobb szerepet a minap a dorogházai Móra Ferenc Általános Iskolában. Az intézmény diákjait játékos ügyességi feladatok és 2024 méteres futás várta a Magyar Diáksport Napján.

– Az alsó tagozatos tanulók  hat állomásból álló sportfesztiválon bizonyíthatták ügyességüket, ahol hat különböző gyakorlatot hajtottak végre – adták hírül az intézmény közösségi oldalán. – Fogójáték, ügyességi és labdás játékok, állóképességet fejlesztő feladatok is szerepeltek a programban, de akadálypálya is kihívás elé állította a kisebbeket. A lebonyolításban a végzős diákok segítettek, akik állomásról állomásra kísérték a kicsiket, elmagyarázták a feladatokat, illetve fényképeket készítettek az eseményről.

A bejegyzés arra is kitér: a felső tagozatos diákok tanári kísérettel 2024 métert futottak a Magyar Diáksport Napja tiszteletére. Az utolsó célba érkezőket hatalmas tapsvihar és biztatás fogadta. A ledolgozott kalóriák pótlására gyümölcsöt osztottak. A nap végére mindenki kellemesen elfáradt, ennek ellenére jó élményekkel tért haza.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában