Gyakorlat

3 órája

Mi történik, ha tűz üt ki a gyarmati börtönben?

Közös együttműködési gyakorlatot hajtott végre a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Cserhát Mélységi Ellenőrzési Közterületi Támogató Alosztály és a büntetés-végrehajtás állománya a Balassagyarmati Fegyház és Börtön területén.

Lukács Zsófia

Mint arról korábban beszámoltunk: egyenruhások lepték el a legbátrabb várost, akik a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben, valamint a Balassagyarmati Törvényszék épületének környékén szituációs gyakorlatot tartottak.

Közös együttműködési gyakorlatot hajtottak végre a gyarmati börtönben
Közös együttműködési gyakorlatot hajtottak végre a gyarmati börtönben
Forrás: Balassagyarmati Fegyház és Börtön

A Balassagyarmati Fegyház és Börtön arról számolt be, hogy a büntetés-végrehajtási intézetben keletkező tűzesetek a helyiségek zárt jellegéből adódóan fokozott veszélyt jelentenek mind a személyi állomány, mind pedig a fogvatartottak testi épségére, ezért a hazai börtönökben ilyen esetekben egy előre kidolgozott és begyakorolt speciális protokoll lép életbe.

Közösen elemezték a börtönben végrehajtott gyakorlatot

– A gyakorlat végrehajtását követően a katasztrófavédelem, a rendőrség szakemberei és a büntetés-végrehajtás munkatársai közösen elemezték az eseményeket, a felek eredményesnek értékelték a feladatok végrehajtását – részletezte az intézet.

Kiemelték: az ilyen és ehhez hasonló szimulációk célja, hogy mind a büntetés-végrehajtás, mind pedig a katasztrófavédelem és a rendőrség állománya megfelelően felkészüljön egy börtönben keletkező tűz közös felszámolására. A megszerzett tapasztalatok éles helyzetben elősegítik a gyors, a körülményekhez képest biztonságos és hatékony mentést, illetve tűzoltást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában