Gondoskodás

2024.09.09. 08:50

A tanév elején is mosolyt csaltak a rászoruló gyerekek arcára a Szent Lázár Lovagrend tagjai

Harminchárom évvel ezelőtt, 1991 őszén hazánkban elsőként Salgótarjánban alakult meg újra a Szent Lázár Lovagrend. A tagjai azóta éjt nappallá téve, hétvégét nem ismerve segítik a rászorulók, nélkülözők életét elviselhetőbbé tenni. Az új tanév elején sem volt ez másképp.

Gerhát Karina

A gyerekek boldogan nézegették az ajándékokat

Forrás: Beküldött fotó

A Szent Lázár Lovagrend tagjai ajándékokkal lepték meg a tanév kezdete alkalmából a Magyar Vöröskereszt „Menedék” Családok Átmeneti Otthonának 23 iskolás lakóját.

A Szent Lázár Lovagrend a tanév elején sem feledkezett meg a rászoruló gyerekekről
A Szent Lázár Lovagrend a tanév elején sem feledkezett meg a rászoruló gyerekekről
Forrás: Beküldött fotó

– A hagyományokhoz híven idén is felvettük a kapcsolatot Szabóné Balázs Beátával, az intézmény vezetőjével, aki elárulta nekünk azt, minek is örülnének legjobban, mire lenne a legnagyobb szükségük a csemetéknek – mondta el portálunknak Sipos Ákosné, a Szent Lázár Lovagrend elnöke.

Hozzátette: nagy öröm volt látni a sok mosolygós gyermek arcát, amikor átadták nekik az iskolakezdéshez szükséges eszközöket, mint például az iskolatáskát, a tolltartót, a füzeteket, a színes ceruzákat, a vízfestéket, a temperát, illetve a ceruzákat.

– Egyben arra is gondoltunk, hogy a tanszerek mellett biztosan örömmel vennének valami vidámabb dolgot is, ezért plüssfigurákkal, játékokkal, mesekönyvekkel szereztünk nekik boldog perceket és csaltunk kis mosolyt az arcukra – emelte ki Sipos Ákosné.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában