Dunai árvíz

8 órája

Püspök a gáton: Marton Zsolt is segített az árvíz elleni védekezésben (fotók)

Marton Zsolt püspök és a Váci Egyházmegyei Karitász munkatársai, illetve önkéntesei is kivették a részüket Vácon az árvízi védekezésben szerda délelőtt.

Gerhát Karina

Egyházmegyénk püspöke – aki gödi plébánosként 2013-ban is segített már az árvízi védekezésben – először áldást adott a kirendelt katonáknak, majd megkezdték a homokzsákok töltését és pakolását. A karitász önkéntesei kávét, teát és szendvicset is biztosítottak – olvasható a Váci Egyházmegye Facebook-oldalán.

Marton Zsolt püspök és a Váci Egyházmegyei Karitász munkatársai, illetve önkéntesei is segítették a védekezést
Marton Zsolt püspök és a Váci Egyházmegyei Karitász munkatársai, illetve önkéntesei is segítették a védekezést
Forrás: Facebook

Mint írták: Vácon egy hét alatt 6 métert emelkedett a Duna vízszintje, a tetőzést szombatra várják. Az ország keleti részéből ideérkező vízügyi szakemberek elszállásolására a püspökség több vendégházat is felajánlott, illetve a PüspökVác konyhája 100 szendvicset is készített az önkénteseknek.

Mint arról korábban már beszámoltunk: nemrégiben fejeződtek be a váci székesegyház felújítási munkálatai. Az ünnepélyes átadót és az oltárszentelést szeptember 21-re, szombatra tervezték, azonban a várható eddigi legnagyobb árvíz miatt elhalasztották azt. Az átadási ünnepség tervezett új időpontja október 6-a, vasárnap, 16 óra.

Kollégánk szerdán ellátogatott Nagymaros környékére, akkorra már ott, Vácnál, Verőcénél, illetve Dunakeszinél is kilépett medréből a Duna,
elöntötte a közeli járdákat és utcákat. Nógrádi szakemberek, illetve önkéntesek is segédkeznek a védekezésben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában