Búcsú

2024.09.06. 13:53

36 év szolgálat után nyugdíjba vonult az Ipoly Cipőgyár kiemelt művezetője

A Balassagyarmati Fegyház és Börtön, valamint az Ipoly Cipőgyár Kft. dolgozói nemrégiben megható ünnepség keretében búcsúztatták el Jakus Gyula büntetés-végrehajtási főtörzszászlóst, a munkaügyi osztály kiemelt művezetőjét, aki 36 év hűséges szolgálat után nyugdíjba vonult.

Lukács Zsófia

Az Ipoly Cipőgyár Kft. a Balassagyarmati Fegyház és Börtönnel szorosan együttműködő gazdasági társaság, amelynek fő profilja a munkavédelmi lábbelik gyártása, de készítenek munkavédelmi kesztyűt, illetve bőrdíszműves termékeket is. Az intézet nemrégiben arról számolt be, hogy több évtizedes kiemelkedő, áldozatos szakmai munkáját megköszönve búcsúztatták nyugdíjba vonuló kollégájukat.

Jakus Gyula 36 év hűséges szolgálat után nyugdíjba vonult
Jakus Gyula 36 év hűséges szolgálat után nyugdíjba vonult
Forrás: Beküldött fotó

– Jakus Gyula büntetés-végrehajtási főtörzszászlós 1988. augusztus 1-jén kezdte pályafutását az Ipoly Cipőgyár Kft. polgári alkalmazotti állományában munkaügyi előadóként, hivatásos állományba történő kinevezésére 2003. december 1-jei hatállyal nyílt lehetőség főtörzsőrmesteri rendfokozatban, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön, illetve az Ipoly Cipőgyár Kft. munkáltatási segédelőadói beosztásában. 2010. június 1-től kiemelt művezetői beosztásban látta el szolgálati feladatait. Kiemelkedő szakmai tudása és elkötelezettsége hamar felkeltette a vezetőség figyelmét, és gyors előrelépési lehetőségek nyíltak meg előtte – ismertette a Balassagyarmati Fegyház és Börtön.

Nyugdíjba vonult a dolgos évek után

Kiemelték továbbá: Jakus Gyula csaknem 36 éves szakmai pályáját parancsnoki dicsérettel, ügyvezetői dicsérettel, talpalói díjjal, központi pénzjutalommal, következő fizetési fokozatba történő előresorolással, karóra tárgyjutalommal, illetve Miniszteri Elismerő Oklevéllel köszönték meg.   

– Jelleme, megfontoltsága, nyugalma, embersége, szakmai tapasztalata és hivatástudata példamutató a személyi állomány részére. Nyugdíjba vonulása nemcsak egy fejezet lezárását jelentette az életében, hanem az Ipoly Cipőgyár Kft. számára is egy meghatározó korszak végét. Az intézet vezetése és a teljes személyi állomány nevében nagyon boldog és hosszú nyugdíjas éveket kívánunk neki felesége, gyermekei és unokái körében – tette hozzá a balassagyarmati intézet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában