Program

2024.09.02. 09:00

Szécsényben rendezik meg a Nógrád Vármegyei Vadász- és Horgásznapot

Az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Nógrád Vármegyei Területi Szervezete a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetségével és Szécsény önkormányzatával közösen szeptember 14-én, szombaton Szécsényben, a Várkertben rendezi meg a Nógrád Vármegyei Vadász- és Horgásznapot.

Lászlók Judit

Szabó László, a Nógrád Megyei Vadászszövetség elnöke és az OMVK Nógrád Vármegyei Területi Szervezetének titkára portálunknak elmondta, hogy a Nógrád Vármegyei Vadász- és Horgásznapot kétévente szervezik meg. A rendezvény által pedig szeretnének nyitni a nem vadászó közönség felé is és a programjaikon keresztül bemutatni azokat az értékeket, amelyeket képviselnek.

Nógrád Vármegyei Vadász- és Horgásznap
Szécsényben rendezik meg idén a Nógrád Vármegyei Vadász- és Horgásznapot, utoljára két éve volt ilyen Balassagyarmaton, a kép ott készült
Fotó: NMH archívum / Forrás: Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Vadász- és Horgásznap szeptember 14-én, szombaton 11 órakor kezdődik az ünnepélyes megnyitóval. Ezt követi a Hubertus-mise. Aztán délben felavatják az ifjú vadászokat, valamint kitüntetéseket is átadnak. Majd a résztvevők a nap folyamán megtekinthetnek egy korhű történelmi bemutatót, a beavatkozó alegység bemutatóját, a Palóc Csemeték és Apró Palócok műsorát, illetve a Hollókői Néptánccsoport produkcióját és egy vadászkutya bemutatót is. A főzőverseny eredményeit negyed négykor hirdetik ki. Majd 17 órától az LGT sztárjai adnak koncertet.

Mindezeken kívül számos kísérőprogram várja majd az érdeklődőket: vad- és halétel főzőverseny, trófea-, illetve festmény kiállítás, vadászkerámiák bemutatója, vásár, lézerlövészet, kézműves foglalkozások, illetve ugrálóvár is. A rendezvényt vadászbállal zárják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában