Szolidaritás

2 órája

Nógrádi motorosok is csatlakoznak a Magyar Rákellenes Liga megmozdulásához

Szombaton ismét csatlakozik a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Motorral a mellrák ellen nevű megmozduláshoz. Salgótarjánból délelőtt indulnak majd a motorosok azért, hogy elvigyék az alapszervezet mellrák elleni üzenetét Budapestre.

Veres Edina

Az idei a nyolcadik alkalom, amikor a Magyar Rákellenes Liga (MRL) országos motoros figyelemfelkeltő akciót szervez. A motoros csillagtúra és felvonulás a Motorral a mellrák ellen nevet viseli, amely kezdeményezéshez 2024-ben is csatlakozik Salgótarján. A motorosok megmozdulásának a célja a korábbi évekhez hasonlóan, hogy a résztvevők közösen hívják fel a figyelmet a mellrák korai felismerésének fontosságára és a szűréseken való rendszeres részvétel jelentőségére.

Idén is motorosok viszik majd Salgótarján mellrák elleni üzenetét Budapestre
Idén is motorosok viszik majd Salgótarján mellrák elleni üzenetét Budapestre
Fotó: Szabó Péter / Forrás: Archív fotó: Nool.hu

Az MRL Salgótarjáni Alapszervezete a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy szeptember 28-án, szombaton 9 és 9 óra 30 perc között találkoznak majd a megmozduláshoz csatlakozni vágyó motorosok a nógrádi vármegyeszékhelyen, a Balassi Bálint Könyvtár előtt.

Rendőri felvezetéssel vonulnak majd a motorosok

Mint írták: a résztvevők köszöntése, illetve Salgótarján üzenetének átadása után a motorosok az intézmény elől rendőri felvezetéssel vágnak neki a Budapestre vezető útnak 10 órakor. Az országos találkozó helyszínét a – Bukarest utcában található – Zsiráf Tranzit nevű étterem jelenti. Ott délben kezdődik a regisztráció, majd a szalagüzenetek átadása, valamint az indító gondolatok elhangzása után, 13 órakor a motorosok „átgurulnak” a Hősök terére, ahova várhatóan 13 óra 30 perc körül érkeznek meg és készítik el a hagyományokhoz híven a közös fotójukat. A megjelentek ezt követően vagy hazaindulnak, vagy csatlakozhatnak egy, a Dunakanyarba vezető fakultatív kiránduláshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában