MosolyTáska

2024.09.01. 16:22

Mosolyt csalnak a rászorulók arcára a mátranováki diákok

A mátranováki Fekete István Általános Iskola idén is csatlakozik a PontVelem Okos Program SegítsVelem Mosolytáska akciójához, mely során használt, de jó állapotú iskolatáskákat gyűjtenek rászoruló kisdiákok részére.

Gulyás Edina

A mátranováki általános iskola közössége nagy hangsúlyt helyez arra, hogy az ide járó diákok már egészen fiatalon megismerjék az önzetlenség fontosságát és azt, hogy milyen jó érzés másokon segíteni. Több jótékony akcióhoz is csatlakoztak már, így az iskola diákönkormányzata idén is részt vesz a Mosolytáska programban. Az ide járó diákok felajánlhatják régi, de még jó állapotú iskolatáskáikat – adta hírül közösségi oldalán az intézmény.

Hozzátették: azokat szeptember 3. és szeptember 16. között lehet leadni az osztályfőnököknek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a táskákat nem csak Mátranovákon, megyénk más településein is leadhatják a segíteni szándékozók. Nógrád vármegyében Balassagyarmaton, Bátonyterenyén és Salgótarjánban is működik gyűjtőpont, amelyek listája ITT található. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában