Tudáspróba

2024.09.15. 14:45

Még jelentkezhetnek a nógrádi diákok a pályaválasztási vetélkedőre

Ötödik alkalommal indítja idén útjára online megmérettetését a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum. A Szakember leszek című pályaválasztási vetélkedőre még néhány napig jelentkezhetnek az általános iskolák végzős diákjaiból álló csapatok.

Veres Edina

Ötödik alkalommal startol el idén a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) Szakember leszek című online pályaválasztási vetélkedője. A szakképzési centrum portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint a megmérettetést szűkebb hazánk általános iskoláinak végzős, azaz 8. osztályos tanulói számára hirdetik meg évről évre. A vetélkedő 3 fordulóbál áll, amelyet szeptember, október és december hónapokban szerveznek majd meg. A közleményből az is kiderült, hogy a tanulók öttagú csapatokat alkotva mérettethetik meg magukat, illetve egy osztályból több csoport is nevezhet.

pályaválasztás
Még jelentkezhetnek a diákok a pályaválasztási vetélkedőre
Forrás:  Shutterstock/Illusztráció

A vetélkedő segít a pályaválasztásban

„Az online játékos pályaválasztási vetélkedő célja, hogy a gyerekeket segítse abban, hogy a szakmákkal, illetve a szakképzési továbbtanulási lehetőségekkel kapcsolatban minél szélesebb körű ismeretek szerezhessenek” – fogalmaztak a tájékoztatásban, amelyből az is kiderült: a résztvevők játékos totók megoldása és quiz-kérdések megválaszolása közben ismerhetik meg az iskolákat. A feladatok megfejtéséhez az oktatási intézmények honlapjai is segítséget nyújtanak.

A korábbi évekhez hasonlóan a szervezők értékes díjakkal ismerik el az 1-3. helyezést elért csapat tagjait. Ugyanakkor, ahogy Baranyi Zoltán, az NVSzC főigazgatójának szavai olvashatók a közleményben, a legértékesebb nyereményt a tudatos pályaválasztással, továbbá az adott iskola és a kinézett szakma, illetve a szakirány megismerésével szerezhetik a fiatalok.

A szakképzési centrum arra is felhívta a figyelmet, hogy közeleg a jelentkezési határidő, még szeptember 20-ig, péntekig nevezhetnek az általános iskolás csapatok a Szakember leszek című vetélkedőre.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában