Rendezvény

2 órája

Lóbarát Fesztivál várja a felelősen gondolkodó lovasokat Vanyarcon

Első alkalommal rendezik meg a Lóbarát Fesztivált a településen szeptember 28-n, szombaton. Az érdeklődők modern és állatbarát elveket tanulhatják meg a lovas szakma krémjétől.

Nagy Orsolya

Mint az a portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményből kiderült, a fesztiválnak a vanyarci Lóska Magánménes ad majd otthont. A rendezvény abból az indíttatásból jött létre, hogy felhívja a lovasok figyelmét, hogy a lovak nem sport- vagy munkaeszközök, hanem társak, érző lények. Így mindannyiuknak megvannak a saját adottságaik, amiken nem tudnak túllépni, illetve a saját igényeik, amit felelős és állatbarát hozzáállással kell kielégíteni.

A Lóbarát Fesztivál látogatói több érdekes előadáson is részt vehetnek
A Lóbarát Fesztivál látogatói több érdekes előadáson is részt vehetnek
Fotó: DorisFotografie / Forrás: Shutterstock

Hozzátették: a fesztivál dr. Tornyi Kata állatorvos hívta életre, aki azt vallja, egy-egy aktuális trend követése és a tudáshiány sokszor ártalmas az állatnak. Több mint egy évtizede dolgozik hazánkban azon, hogy a tudatos és felelős állattartók táborát egyre szélesítse. Az első Lóbarát Fesztiválon pedig az odalátogatók hiteles és szakszerű forrásból tanulhatnak a lovas élet szinte minden szegletéről.

A sajtóközleményben arra is kitértek, hogy olyan érdeklődőnek javasolják ezt a rendezvényt, akik hobbi és profi lovasok, tenyésztők, lovarda tulajdonosok, vagy lovas szakemberek, de lovasiskolák tulajdonosait és diákjait is egyaránt várják. Emellett örömmel látnak olyan lovasokat és szakembereket is, akik nyitottak a holisztikus, integratív szemléletű lógyógyászatra és lótartásra.

Lóbarát Fesztivál, előadásokkal és beszélgetésekkel

A rendezvényre látogatók több érdekes előadáson is részt vehetnek. Megtudhatják egyebek mellett, hogy mi a sikeres lovas titka, milyen szerepet játszanak a lovak adottságai a használatban, de a holisztikus szemléletmód adta lehetőségekről is szó lesz majd.

A kerekasztal beszélgetések mellett pedig izgalmas workshopok, így például nyeregilleszkedés, lófogászat, lovas testtudat-építés, ló-elsősegély gyakorlat vagy takarmányozás-workshopok is várnak a résztvevőkre. Ezen túlmenően különféle bemutatókkal is készülnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában