Fesztivál

2024.09.08. 12:55

Két nógrádi is különdíjban részesült az országos énekversenyen

A Pitti Katalin opera-énekesnő által megálmodot Regnum Marianum - Mária énekversenyt a napokban rendezték meg a Bodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplomban. A megmérettetésen két nógrádi fiatal is különdíjban részesült.

Lászlók Judit

A fesztivál honlapján található információk szerint a rendezvényre több mint 130-an jelentkeztek, akik közül 45-en jutottak a döntőbe.

Pitti Katalin volt a zsűri elnöke azon az énekversenyen, amelyen két nógrádi is különdíjban részesült
Pitti Katalin volt a zsűri elnöke azon az énekversenyen, amelyen két nógrádi is különdíjban részesült
Forrás: Magyar Nemzet

A tehetségkutató zsűrijét Berki Lilla népdalénekes, Maczkó Mária énekesnő, Pálmai Árpád egyházzenész, Petrás Mária népdalénekes, Szvorák Katalin népdalénekes, Vakler Anna népdalénekes, Zsadon Andrea opera-énekesnő, Kertesi Ingrid opera-énekesnő, valamint a zsűri elnöke, Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnő, Kiváló és Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház Örökös Tagja – 2024-től a Halhatatlanok Társulatának tagja – alkotta. A zsűri a döntőbe jutott versenyzők közül választotta ki azt a 12-t, akik a Bodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplomban adtak gálaestet a választott Mária énekükből.

A tehetségkutató versenyen végül különdíjat kapott a szécsényi Varga Ivett, a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola tanára, valamint Takács Lilla operaénekes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában