Tanulás

2024.09.08. 08:50

Közszolgálati osztály: elkezdődött az új tanév az etesi tanodás lány számára is Budapesten

Nagy lehetőséget kapott az etesi Kilátó Tanoda két, nyolcadik osztályt végzett diákja, ugyanis felvételi lehetőséget biztosítottak számukra egy budapesti gimnázium újonnan induló pilot programjába. A kiemelt közszolgálati osztályba az egyik tanodás diák a közelmúltban sikeresen beiratkozott, a napokban pedig a kollégiumba is beköltözött. Szeptember 2-án, hétfőn az új tanév is megkezdődött számára.

Sipos Nina Vivien

Mint arról korábban beszámoltunk: az etesi Kilátó Tanoda két, nyolcadik osztályt végzett tanulója felvételi lehetőséget kapott egy budapesti gimnázium újonnan induló programjába, amely a Belügyminisztérium koordinálásában a 2024/2025-ös tanévben indult el. A nógrádi tehetséggondozó intézmény egyik diákja, Bada Patrícia Bianka a közelmúltban már megtette a beiratkozását a kiemelt közszolgálati osztályba, a napokban pedig a kollégiumba is beköltözött.

Közszolgálati osztályban tanul Bada Patrícia Bianka
Közszolgálati osztályban tanul Bada Patrícia Bianka
Forrás: Facebook

Becsöngettek a közszolgálati osztályba is

„A Facultas Humán Gimnázium új szakként induló közszolgálati osztályába felvételt nyert tanulónkat és családját segítettük a beköltözésben Budapesten, a Deák Ferenc kollégiumba. Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy a 15 fős osztályba az országból egyetlen tanodásként sikerült a felvétele, illetve, hogy a gimnázium ünnepélyes tanévnyitóján diákunkat kérték fel a tanuló- és iskolaközösség, illetve a díszvendégek előtti nyitó szavalat elmondására” – adta hírül a Didaktika Egyesület a közösségi oldalán.

A nehezebb sorsú fiataloknak segítenek

A kiemelt közszolgálati osztállyal a nehezebb sorsú fiatalok számára szeretnénk lehetőséget biztosítani – mondta Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Facultas Humán Gimnázium tanévnyitó ünnepségén.

Fülöp Attila szerint a most induló osztályba a közszolgálat és a rendvédelem iránt érdeklődő, gyermekvédelemben élő tanulók nyertek felvételt, akik a területhez tartozó tárgyakból tesznek majd érettségi vizsgát négy év múlva. Kifejtette továbbá: a nehezebb sors sokszor olyan motivációt, erőt ad, amit hosszú távon mindenki a javára tud fordítani – írta a hirado.hu.

Az évnyitón Tóth Tibor, a gimnázium alapító igazgatója úgy fogalmazott, hogy a program a gyermekvédelemben élő diákoknak kíván esélyt adni a továbbtanulásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában