Összefogás

2024.09.17. 06:50

Közös munka mutat példát a dorogházai diákoknak

Összefogás nyomán szépül meg a dorogházai iskola környezete. A közös munka jó példát állít a diákok elé, ami inspirálóbb, mint az üres szavak.

Gulyás Edina

Minden rosszban van valami jó – tartja a mondás, ami több szempontból is igaz a dorogházai Móra Ferenc Általános Iskolában kialakult helyzetre. A június eleji vihar, ami Kelet-Nógrád több települését is megtépázta, az intézményt sem kímélte. Az udvaron álló fák gallyait meggyötörte, több fenyőt tört derékba. Az ítéletidő okozta károk felszámolása közös munka eredménye. Egy családi napon az iskola tantestülete a szülőkkel, a nagyszülőkkel, a rokonokkal, illetve a diákokkal karöltve tette rendbe az udvart. Már ez az összefogás is megsüvegelendő, azonban itt még nem ért véget a történet.

A közös munka révén is sok hasznos tudásra tehetnek szert a diákok
A közös munka révén is sok hasznos tudásra tehetnek szert a diákok
Forrás: Facebook

Jó példa a tanulók számára a közös munka

– A kivágott fák nem vesztek kárba, ezentúl másként szolgálják iskolánkat és az ide járó diákokat. A faanyagot szintén a szülők segítségével dolgoztuk fel, majd Pintér Zoltán kollégánk tervei alapján kerti bútorok, padok, asztalok készülnek abból. A napokban a helyi Együttes Erővel Egymásért Egyesület tajgai festették le az alapanyagot, amelynek összeállítása is közös munka eredménye lesz majd – tájékoztatta portálunkat Balázs Beáta tagintézmény-vezető. – Iskolánk hitvallása, hogy gyermekeink élményeik, tapasztalataik, közös munkájuk útján is rengeteg hasznos tudásra tehetnek szert. Úgy véljük, hogy a személyes példa mindig inspirálóbb, mint az üres szavak, és ezt egy iskolának mindig szem előtt kell tartania.

Hozzátette: hálásak az egyesület tagjainak, a lelkes apukáknak, illetve a szervező anyukáknak, hogy a szabadtéri bútorok elkészítésével hozzájárultak az intézmény infrastruktúrájának a fejlesztéséhez, ezáltal is hozzásegítik az iskolás gyerekeket az élményalapú oktatáshoz.

 – Nagyszerű érzés látni, tapasztalni, átélni, ahogy együttes erővel bármire képesek vagyunk. Nagyon köszönjük a lelkesedést, a szorgalmat, az elhivatottságot, de leginkább a tanulókért, valamint a dorogházai iskoláért való önzetlen munkálkodást – hangsúlyozta Balázs Beáta, aki arra is kitért, hogy továbbra is számítanak a szülők, nagyszülők segítségére, ami által az iskola gyarapodhat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában