Tehetség

8 órája

Magyarság KicsiNagykövete Program: idén is várják a tehetségek jelentkezését

Idén újra megrendezik, immáron negyedik alkalommal a megmérettetést, amelyen a diákok nagykövet és attasé címeket szerezhetnek az értékes nyeremények mellett. A Magyarság KicsiNagykövete Programon tavaly balassagyarmati diákok is remekeltek. Idén szeptember 20-ig várják a jelentkezéseket.

Lukács Zsófia

A Magyarság KicsiNagykövete Program, a nemzet tehetséges 10-12 éves gyermekeit bevonva igyekszik biztosítani a magyar haza jövőjét. 

KicsiNagykövete
A KicsiNagykövete versenyben 19 vármegye vesz részt
Fotó: Lukács Zsófia

– Célkitűzése, hogy felkutassa, lehetőséget biztosítson és támogassa a Magyarság azon kivételes gyermekeit, akik érdeklődéssel fordulnak a diplomácia és a társadalmi vezetés felé. Célja, segíteni a diákok kreativitásának, tehetségének kibontakozását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban és büszkék legyenek magukra és származásukra – mondta el portálunknak Strack Mária, a Magyarság KicsiNagykövete Program alapítója.

Miért érdemes jelentkezni a Magyarság KicsiNagykövete Programra?

Mert a kreatív feladatok megoldása mellett a résztvevők felfedezhetik, jobban megismerhetik lakóhelyüket. A résztvevők először saját vármegyéjükben versenyeznek, majd minden vármegye 5 legjobbja az országos az országos döntőbe jutva indul a Magyarság KicsiNagykövete címért, valamint az KicsiAgrárAttasé, KicsiKultúrAttasé, KicsiZöldAttasé és KicsiSportKicsi címekért. A döntőbe jutott résztvevők nemcsak felejthetetlen élményeket, új barátokat és elismerést, hanem értékes ajándékokat is kapnak. Az országos, ünnepélyes díjátadó december 13-án lesz Budapesten a Nemzeti Múzeumban.

A KicsiNagykövet 19 vármegye versenye, évente átlagosan 10 ezer gyermeket von be, eddig három év alatt több mint 30.000 induló, 285 döntős és 15 országos nyertes került ki a versenyből. A szervezők célja: hosszú távon egy erős alumni hálózat és mentorprogram kialakítása, ami folyamatosan keresi hazánk számára a jövő vezetőit.

Mint arról korábban beszámoltunk a programon nógrádi siker is született: a Magyarság KicsiNagykövete vármegyei kihívásán kiválóan szereplő fiatalokat díjazták a Városháza Dísztermében Balassagyarmaton közel egy éve. Az országos döntőben Jakus Ágoston balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola diákja képviselhette vármegyénket.

A szervezők idén szeptember 20-ig várják a jelentkezőket, regisztrálni a www.kicsinagykövet.hu oldalon lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában