Visszaemlékezés

20 órája

Jubileumi ünnepség: húsz éve alakult meg az egészségügyi szakdolgozói kamara helyi szervezete

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Nógrád Vármegyei Területi Szervezet fennállásának 20. évfordulóját ünnepelték szerda délelőtt Salgótarjánban. A jubileumi eseményen a szakdolgozók és a meghívott vendégek számára egy-egy képes beszámolóban foglalták össze a szakdolgozói kamara elmúlt húsz évének legfontosabb történéseit.

Sipos Nina Vivien

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Nógrád Vármegyei Területi Szervezet húsz éves fennállásának alkalmából egy jubileumi ünnepséget szerveztek szerda délelőtt Salgótarjánban, a Megyeháza dísztermében. A rendezvényen szép számban gyűltek össze az egészségügy területén tevékenykedő szakdolgozók, akiknek eddigi kitartó, áldozatos munkáját egy fogadással és egy visszatekintő, ünnepi műsorral köszönték meg. Mindemellett fellépett még a salgótarjáni születésű Szabó Patrik Norman is, aki jelenleg a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola utolsó éves hallgatója és a debreceni Csokonay Nemzeti Színház tagja.

Sokan vettek részt a jubileumi ünnepségen
Sokan vettek részt a jubileumi ünnepségen
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Visszaemlékeztek az elmúlt húsz évre a jubileumi ünnepségen

A Magyar Országgyűlés által elfogadott 2003. évi önálló szakdolgozói kamarai törvény értelmében, a 2004. március 4-én megtartott alakuló küldött közgyűlést követően létrejött a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, majd még ugyanebben az évben megalakult a Nógrád Vármegyei Területi Szervezet is. Ezen alkalomból ünnepélyesen köszöntötte az egybegyűlteket Kőrösi Istvánné területi elnök, külön kiemelve az esemény fővédnökeit, dr. Hirdi Henriettet, a MESZK Országos Szervezetének általános alelnökét, dr. Varga Erzsébetet, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház orvosigazgatóját, illetve Vörösmarty Attilát, MESZK Országos Szervezetének választási eljárásokért felelős titkárát.

A jubileumi év alkalmából Kőrösi Istvánné és Vörösmarty Attila egy-egy képes beszámolóban foglalta össze a szakdolgozói kamara elmúlt két évtizedének legfontosabb történéseit, eseményeit, továbbá még a kamara tevékenységét is ismertették.

– Jóleső érzés szembesülni azzal, hogy a MESZK megalakulása húsz évvel ezelőtt idegen embereket kovácsolt egy nagy csapattá. Azóta sok változás történt a helyi és a területi elnökség tagjaiban. Ezt az alkalmat megragadva szeretném megköszönni a Nógrád Vármegyei Területi Szervezet volt és mostani vezetőinek, tagjainak azt az elszánt kamarai munkát, amellyel felépítették és működtetik jelenleg is a szervezetet – fogalmazott zárógondolataiban Kőrösi Istvánné, majd így folytatta: – Kívánom, hogy őszinte örömmel ünnepeljetek és érezzétek az összetartozás szükségességét, hiszen a kamara erős csapatmunkát kíván. Közösségben, csapatban van az erő.

Az ünnepség után egy fogadáson vendégelték meg a meghívottakat, majd később dr. Mosonyi Tamás megtartotta „Az egészségügyi szakdolgozói kommunikáció aktuális kérdései” elnevezésű, szabadon választható továbbképzést az egészségügyi szakdolgozók részére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában