Jótékonyság

2024.09.15. 10:30

Jótékony célra fordítják a diszkók bevételét Szécsényben

A Szécsényi Kőrösi Alapítvány október 5-én, szombaton ismét retro diszkót szervez a 30 év felettiek számára a helyi művelődési központban. A rendezvény bevételét pedig ezúttal is jótékony célra fordítják majd.

Lászlók Judit

Borovszki Erika, a Szécsényi Kőrösi Alapítvány elnöke portálunknak elmondta, a szervezetük célja, hogy önkéntes munkájukkal segítsék egy élhetőbb, komfortosabb Szécsény megteremtését. Ennek keretében mindig törekszenek olyan kezdeményezések, ötletek vagy éppen programok megvalósítására, amelyek maradásra ösztönzik a lakosokat, köztük a fiatalokat is. Mindehhez pedig folyamatosan keresik a támogatókat és a lehetőségeket az együttműködésre. 

diszkó
Először tavasszal rendezték meg a retro diszkót
Forrás: Beküldött archív fotó

A diszkó bevételét a tó kivilágítására fordítják

– Először tavasszal rendeztük meg a retro diszkót, azzal a jótékony céllal, hogy a buli bevételét a várkertben lévő tó kivilágítására fordítjuk. Ennek értelmében a tó körül napelemes lámpákat helyeznénk ki. A rendezvény nagyon jól sikerült és 800 ezer forintot gyűjtöttünk össze – mondta Borovszki Erika. 

Hozzátette: – Ez az összeg, azonban egyelőre nem fedezi a projektünk költségeit, ezért úgy határoztunk, hogy ismét rendezünk egy retro diszkót október 5-én, szombaton, 20 órától a művelődési központban. 

Borovszki Erika kifejtette továbbá, hogy az alapítványuk felvette a kapcsolatot az önkormányzattal is, Stayer László polgármester pedig biztosította őket arról, hogy támogatják a projektjüket. Mint mondta, a beruházáshoz összesen kétmillió forintot szeretnétek összegyűjteni. 

– A nagy sikerre való tekintettel a következő retro diszkót szeretnénk még színesebbé tenni a résztvevők számra egy retro jelmez- és táncversennyel. Emellett már felvettük a kapcsolatot a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskolával annak érdekében, hogy a sminkes és fodrász tanulóik készítsenek majd a résztvevőknek retro frizurát, valamint sminket. Az ügyben már zajlik az egyeztetés – mondta az alapítvány elnöke, aki azt is elárulta portálunknak, hogy a jótékonysági bulira már az összes jegyet eladták elővételben.

További programokat is terveznek 

– Természetesen további programokkal is készülünk majd a jövőben, és várjuk a hozzánk csatlakozó fiatalabbakat és idősebbeket egyaránt – mondta Borovszki Erika, aki végül kitért arra is, hogy a következő nagyobb rendezvényük a Márton-napi vetélkedő lesz novemberben, amelyet immár második alkalommal fognak megrendezni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában