Magyar Falu Program

2024.09.10. 08:54

Átadták a hatmillió forintból felújított játszóteret Hollókőn

Hollókő önkormányzata a Magyar Falu Programban nyert el közel hatmillió forint támogatást a Tugári játszótér felújítására. A játszótér ünnepélyes átadását a napokban tartották meg.

Lászlók Judit

Szabó Csaba, Hollókő polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, hogy a településen három játszótér van. Azonban ezek közül a Tugári játszótér már felújításra szorult. Ezért Hollókő önkormányzata a Magyar Falu Programban nyújtott be pályázatot annak korszerűsítésére. Végül közel hatmillió forint támogatást nyertek el a felújítására.

játszótér
A játszótér felújítására hatmillió forintot nyert az önkormányzat
Forrás: Beküldött

– Elsősorban a játszótér környezetét rendeztük. Fákat ültettünk, lefestettük a már meglévő játékokat és a kerítést, illetve új forgót és egy kültéri pingpong asztalt is telepítettünk a játszótérre. Utóbbi megvalósítását egyébként már régóta terveztük – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: – Mindezek mellett önerőből parkosítottunk és az egyre melegebb időjárást tekintve automata locsolórendszerrel láttuk el a játszóteret. 

Szabó Csaba végül kitért arra is, hogy a felújított játszóteret a helyi iskolásokkal és óvodásokkal közösen avatták fel a napokban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában