Iskolakezdési támogatás

2024.09.01. 12:07

Szügyben már igényelhető az iskolakezdési támogatás

Már igényelhető az iskolakezdési támogatás október 15-ig – ismertette Facebook oldalán a Szügy önkormányzata.

Lászlók Judit

A bejegyzésből megtudhattuk, hogy az önkormányzati rendelet szerint a támogatás összege gyermekenként 50 ezer forint, ha ők a Szügyi Madách Imre Általános Iskolában 1-8. évfolyamán tanulnak. Minden más általános iskolában vagy középiskolában tanuló, 1-8. évfolyamos gyermek esetében a támogatás összege gyermekenként 10 ezer forint. A középiskolában tanuló gyermek esetében 9. évfolyamtól 40 ezer forint támogatás jár gyermekenként. 

„A támogatás kifizetésére kizárólag banki átutalással kerülhet sor! A kérelmet leadni vagy igénylőlapot kérni a hivatal ügyfélfogadási idejében Révainé Kiss Brigittánál lehet.” olvasható a közleményben. Ebben kitértek továbbá arra is, hogy a támogatáshoz szükséges iskolalátogatási igazolás a jövő tanévre (2024/2025. tanévre) szóló legyen. Azonban a Szügyi Madách Imre Általános iskola tanulóinak nem kell kérni külön az iskolalátogatási igazolást.

A kérelem letölthető a község honlapjáról. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában