Jegyzet

2024.09.06. 10:46

Iskolakezdés

Sipos Nina Vivien

A szeptember kezdetével véget értek immáron a nyár gondtalan és az édes semmittevéssel teli napjai, de nem csupán a fiatalok számára, hanem bizony a felnőtteknek is. Lassacskán belerázódunk a már jól megszokott rutinunkba: ki a munkába, ki a suliba igyekszik mindennap, több-kevesebb életkedvvel.

iskolakezdés
A fiatalok esztelen telefonoznak
Fotó: Lifestock / Forrás:  Shutterstock | Illusztráció

Mióta világ a világ, tudjuk, hogy az őszi hónapok elérkezése a rendezettebb mindennapokat, s az iskolakezdést jelenti. Még csak pár napja annak, hogy elkezdődött az új tanév országszerte, de már most észre lehet venni, hogy a gyerekek sokkal inkább nyűglődve, mintsem „vidáman dalolászva” indulnak útnak az oktatási intézményekbe. Bár, ha visszagondolok, gyermekként engem sem töltött el az öröm, hogy a tanórákon kell ülnöm.

Na de ki hitte volna, hogy egyszer szabályozni kell majd a mobiltelefonok és egyéb készülékek használatát, csak mert a tanulás helyett a gyerekek figyelmét sokkal jobban leköti a kezükhöz nőtt készüléken való böngészés és pötyögés? Régebben ilyen probléma fel sem merülhetett, mivel a tananyagokat a megszokott, tradicionális módon tanították a pedagógusok: soha nem alkalmaztak kivetítőt, internetet, táblagépet, valamint telefont sem, mégis könnyedén és jól érthető módon át tudták adni a megfelelő tudást az akkori diákok számára. Egyelőre sokan úgy gondolják, hogy ideje volt a szabályozás bevezetésének. Az utcán is azt látjuk: a fiatalok esztelen telefonoznak. A rendeletnek köszönhetően a suliban talán újra rájönnek a gyerekek, hogy okoskütyü nélkül is lehet szórakozni...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában