Program

2024.09.09. 09:33

Mesés játékokat rendeznek a hollókői várban

Mesés várjátékokat rendeznek szeptember 14-én, szombaton a hollókői várban – ismertette Facebook-oldalán a település.

Lászlók Judit

„Minden évben egy napon varázslat száll a hollókői várra. Mesebeli figurák kelnek életre, így újra találkozhatunk az öreg királlyal, a meseszép királylánnyal és persze a hatalmas, tűzokádó sárkánnyal is. Minden gyermek vitézzé vagy hercegkisasszonnyá változik, amint átlépi a vár kapuját és különleges próbákon bizonyíthatja bátorságát, ügyességét, illetve furfangos észjárását” – olvasható a bejegyzésben.

Ismét élettel telik majd meg a hollókői vár
Ismét élettel telik majd meg a hollókői vár
Forrás: Archív fotó: Nool.hu

Hozzátették: „A vár falai között igazi lovagok tanítják a fegyverforgatás fortélyait és a harci eszközök használatát, így minden bátor résztvevő megtanulja, hogyan védje a meg a várat egy ostromtól. A vitézi feladatok teljesítése közben megjelenik a rettegett sárkány, így a vár apraja-nagyja zokni gombócot ragad és elüldözi a fenevadat. Nagy az öröm a vár falai között, így a királyi seregszemlén minden várvédőt, aki teljesítette a vitézi próbákat megjutalmaz az öreg király.”

A bejegyzésből megtudhattuk továbbá, hogy a program 11 órakor kezdődik a toborzással, majd 12 órakor megtartják a seregszemlét, 14 órától pedig a vitézi erőpróbát. A hétpróbát 11 és 15 óra között tudják majd teljesíteni a gyerekek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában