Gyógyszerellátás

2024.09.09. 15:23

Újranyitott a gyógyszertár Vizsláson, sokaknak jelenthet segítséget

Újabb hiánypótló, az életminőséget javító egészségügyi fejlesztés valósult meg Vizslás községében. Hosszú évek után hétfőn délelőtt a helyi gyógyszertár kinyitotta ajtajait a páciensek előtt, akik számára így adott a lehetőség arra, hogy receptjeiket helyben váltsák ki.

Veres Edina

Hosszú évek óta nem volt arra lehetősége a vizslásiaknak, hogy helyben váltsák ki receptjeiket. Hétfőn délelőtt azonban sikerült ezt a problémát orvosolni, ugyanis a településen újranyitott a gyógyszertár. Sándor József, Vizslás község polgármestere portálunk érdeklődésére kifejtette: években mérhető az az idő, amióta nem volt rendszeres gyógyszerellátás elérhető náluk, így a lakosoknak a környező városokba kellett járniuk az orvosságaik beszerzéséért.

gyógyszertár
Újranyitott a gyógyszertár Vizsláson
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

– Ez a helyzet egy önálló kezdeményezésnek köszönhetően megszűnt. Egy olyan szolgáltatás válik elérhetővé a településünkön, ami eddig hiányt jelentett. Bízunk benne, hogy ez a fejlesztés javít a helyiek életminőségén, és sok embernek jelent majd segítséget, így például akár kisgyerekes családoknak, akár időseknek – húzta alá Sándor József, aki azt is hangsúlyozta, hogy reményei szerint a fejlesztésnek köszönhetően még élhetőbbé válik a településük.

Sokaknak jelent segítséget helyben a gyógyszertár

A községben a helyi háziorvosi rendelőben hétfőn reggelről már feltöltött polcokkal fogadták a pácienseket a BENU Gyógyszertár Salgótarján Szent Benedek Patika vizslási fiókgyógyszertára helyiségében. 

Dr. Salman Udai, a fenntartó patika gyógyszertárvezetője arról tájékoztatta a Nool.hu-t, hogy jelenleg hetente négy napon – hétfőn, kedden, szerdán és pénteken – 10 és 15 óra között állnak a betegek rendelkezésére. Hozzátette: természetesen mindez később a tapasztalatok és az igények függvényében változhat.

– Minden olyan készítménnyel igyekeztünk felszerelni a gyógyszertárat, amire egy ilyen kis településen szükségük lehet az embereknek. Szerencsére van már tapasztalatunk ezen a téren, hiszen a szóban forgó páciensek többsége a salgótarjáni gyógyszertárunkat is látogatta, így hozzávetőleg ismerjük a helyben felmerülő igényeket – fogalmazott dr. Salman Udai, aki azt is elárulta, hogy a közeljövőben a szomszéd településen is nyílik fiókgyógyszertár, amellyel kapcsolatban jelenleg még az előkészületek zajlanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában