Támogatás

2024.09.05. 18:57

Folytatódnak a helyreállítások a villámárvíz után Nógrádszakálon

Mint arról korábban beszámoltunk: Nógrádszakálon is óriási károkat hagyott maga után a tavalyi heves esőzés. A villámárvíz okozta pusztítást vis maior támogatásból fokozatosan állítják helyre a falu különböző pontjain.

Lukács Zsófia

Zajlanak a helyrállítási munkálatok, újraépítették a település hídjait, megerősítik a partfalat és törekednek az eredeti, a 2023-as árvíz előtti állapot visszaállítására Nógrádszakálon. Mint írtuk: a hirtelen lezúduló víztömeg több helyen elmosta a betonnal bélelt pakatmedret, a betonátjárókat és a meder melletti közművek is megrongálódtak. Az áradó patak a Rákóczi úti kereszteződést is alámosta, illetve a vele sodort hordalék a vasúti sínekben is órási károkat okozott.

A villámárvíz okozta károk helyreállításáról egyeztettek
A villámárvíz okozta károk helyreállításáról egyeztettek
Forrás: Facebook

Balla Mihály országgyűlési képviselő arról számolt be közösségi oldalán, hogy az önkormányzatokért felelős államtitkárságtól kapott vis maior támogatásból tovább tudják folytatni a helyreállítási munkálatokat.

– Tegnap délután Radvánszky Judit polgármesterrel Dukai Miklós önkormányzatokért felelős államtitkárnál voltunk egyeztésen, hogy az egy esztendővel ezelőtti villámárvíz okozta károk jelenleg is zajló helyreállítási munkálatai zökkenőmentesen, az év végére, a tervezett határidőre elkészüljenek. Annak idején Nógrádszakál szenvedte el a legsúlyosabb károkat. Köszönjük a segítő vis maior támogatást – fogalmazott Balla Mihály.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában